ANKARA EMNİYETİNDE FLAŞ GELİŞME

ANKARA EMNİYETİNDE FLAŞ GELİŞME

3. Kez kanlı saldırıya sahne olan Ankara'ya emniyet müdürü dayanmıyor. İşte son gelişme

Ankara Tren Garı saldırısının ardından vekaleten yürütülen Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan atandı.

KOLTUK İLK PATLAMADA BOŞALDI 3. PATLAMADA DOLDU

Ankara Tren Garı'nda 10 Ekim 2015 günü 102 kişinin hayatını kaybettiği 'Barış ve Demokrasi Mitingi' öncesi IŞİD'in canlı bomba saldırısının ardından Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal görevinden alındı. Görevden alınan Kartal'ın yerine Ahmet Hakan Arıkan vekaleten göreve getirildi. 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim sokakta askeri servis araçlarına yönelik bomba yüklü araçla gerçekleşen ve saldırının ardından ise bu göreve vekaleten 2. Sınıf Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar atandı.

 

Ancak, 13 Mart günü Kızılay'da meydana gelen bombalı saldırının ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevine Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan asaleten atandı. Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan atama kararnamesi ile göreve getirildi. Karar resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRDİ, HÜKÜMET SÖZCÜSÜ YANIT VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün hükümete Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün vekaleten yönetildiği eleştirisinde bulunmuştu. Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Numan Kurtulmuş; "Herhangi bir emniyet müdürünün atanması meselesi, ilgili bakan arkadaşımızın ve ilgili kurumun tasarrufudur. Ama bürokraside temel bir kural var. Vekil asil gibidir. Herhangi bir kimse vekil oluyor diye sorumlulukları azalıyor değil. Vekaleten herhangi bir görevi yürüten kişi aynen asaleten yürüten kadar o işin sorumlusudur. Ne bir fazladır, ne bir eksiktir. Kimse şöyle bir yanlış algı içinde olmasın, emniyet müdürü vekil diye sorumlulukları az bir emniyet müdürü yok karşımızda." ifadelerini kullanmıştı.

GEÇEN SENE TAM DA BUGÜN VAN GÖREVİNE ATANMIŞ

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan 15 Mart 2014'te İçişleri bakanlığı tarafından görevden alınan Ümit Yurdakul'un yerine Van Emniyet Müdürü olarak göreve atandı.

MAHMUT KARAASLAN KİMDİR?

1961 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. 1979 yılında Polis Kolejinden, 1983 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra; İzmir, EGM, Ağrı, Ankara ve EGM'nin değişik birimlerinde görev yaptı. 2006 yılı içerisinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, 2007 yılında Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığında görev aldı. 15.032014 tarih ve 2014/234 sayılı İçişleri Bakanlığı tarafından Resmi Gazete 'de yayımlanan Kararname ile Van İl Emniyet Müdürü olarak görevine başladı. Mahmut Karaaslan evli ve iki çocuk babası.

Kaynak:Haber Kaynağı