ANKARA 'DA ŞEHİT OLAN ÇANKIRILI İŞÇİYİ BİNLER UĞURLADI

ANKARA 'DA ŞEHİT OLAN ÇANKIRILI İŞÇİYİ BİNLER UĞURLADI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli işçi 28 yaşındaki Cumali Akman, memleketi Çankırı'da, 10 bin kişinin katıldığı...

ANKARA'da dün akşam askeri servis araçlarına düzenlenen bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 28 kişiden, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli işçi 28 yaşındaki Cumali Akman, memleketi Çankırı'da, 10 bin kişinin katıldığı cenaze törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

2 YAŞINDA ÇOCUĞU VAR

Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Vali Vahdettin Özcan, Çankırı milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, MHP İl Başkanı Çetin Kapdan ile askeri ve mülki erkan ile birlikte yaklaşık 10 bin Çankırılı katıldı. Şehidin babası Rafet ve annesi Ayşe Akman, eşi Nuray Gökmen Akman ile yakınları güçlükle ayakta durabildi. Şehidin 2 yaşındaki çocuğunun getirilmediği cenazede anne Ayşe Akman'ın feryatları yürekleri dağladı.

VALİ;ÇANKIRI'DAN 2 ŞEHİDİMİZ VAR

Törende konuşan Vali Vahdettin Özcan, Çankırı'nın Ankara'daki patlamada 2 şehidinin olduğunu belirterek, "Yapılan bu saldırılar milletimizin birliğini dirliğini bozmaya yöneliktir. Çankırı'da doğup büyümüş yetişmiş 165 vatansever evladımız tek ulus, tek devlet, tek bayrak için canını feda etmiştir. Bu saldırılar karşısında yapılması gereken hakkın, hukukun, devletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır. Şehitlerimize Allah rahmet kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bakım Onarım ve İstihkam biriminde 2014 yılından bu yana işçi olarak görev yapan Cumali Akman, Çarşamba akşamı mesai bitimi servis aracına binmiş ve ailesine kavuşmak üzere eve gitmek isterken hain saldırıda şehit olmuştu. Çankırı'nın diğer bir şehidi olan Hava Astsubay Mehmet Koray Pınar'ın, ailesinin isteği üzerine Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı