Ankara Ayakta

Ankara Ayakta

.

Sosyal medyada  #BuPisligiHalkTemizler etiketi ile başlatılan çağrıların ardından bu gün Ankara ayağa kalktı. Çeşitli sivil toplum örgütleri ve sendikaların önderliğinde yapılan mitinge onbinlerce Ankaralı katılıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden dün gece yola çıkan eylemciler Ankara Sıhiyye meydanını doldurdu.



MEDYADA YER BULMADI


On binler Ankara’da yolsuzluk ve yağma düzenine karşı buluştu ancak yine bir kaç medya kuruluşunun dışında, Ankara'da toplanan eylemcileri kimse haberleştirmedi.

“Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi” Ankara’da başladı. Yürüyüşün ardından kitle Sıhhiye Meydanı’na girdi. Alan yolsuzluk ve yağma düzeninden hesap soran binlerle doldu. Miting, Çapul TV’den canlı yayımlandı


HİPODROMDAN SIHİYYE MEYDANINA YÜRÜYÜŞ


KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, “Bu pisliği halk temizleyecek” sloganıyla çağrı yaptığı “Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi” Ankara’da başladı. Pankartların, flamaların hazırlıkları tamamlanırken, toparlanmalar devam etti.


Türkiye’nin her yerinden Ankara’da buluşmak üzere dün gece yola çıkıldı.


Saat 9.00’da Ankara Hipodromu’nda buluşmaya başlayan emekçiler yürüyüşe başladı.



BİNLERCE İNSAN ANKARA'YI SLOGANLARLA İNLETTİ


Yürüyüşün ardından, Sıhhiye Meydanı’na girişler başladı. Meydana girişlerin yavaş yavaş azalması üzerine miting başladı.  On binlerin buluştuğu Sıhhiye Meydanı’nda hep bir ağızdan, “Kurtuluş yok, tek başına. Ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganı atıldı. İlk konuşmayı ise KESK Başkanı Lami Özgen yaptı. Özgen’in ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko, kürsüde konuşmasını yaptı.


TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan sırasıyla konuşmasını yaptı.


Konuşmaların ardından halaylar çekildi.


Mitinge katılanlar, Twitter’da #BuPisligiHalkTemizler etiketiyle tweetlerini attı.

Kaynak:Haber Kaynağı