Ankara ayakta

Ankara ayakta

Ankara'da gösteriler, Taksim'deki müdahale nedeniyle arttı. 12 gündür devam eden gösterilere Kuğulu Park'ta devam ediliyor. Taksim Meydanı'nda polisin müdahalesi ile Kuğulu Park'taki yoğunluk artarken, göstericiler, "Halka uzanan eller kırılsın," sloganı

Ankara’da gösteriler Taksim’deki müdahale nedeniyle arttı.

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacıyla Ankara’da 12 gündür devam eden gösterilere Kuğulu Park’ta devam ediliyor. Taksim Meydanı’nda polisin müdahalesi ile Kuğulu Park’taki yoğunluk artarken, göstericiler, “Halka uzanan eller kırılsın” sloganı atıyor.

Birkaç gündür polis ile göstericiler arasında tartışmalara neden olan çadırlar Kuğulu Park’ta kurulurken göstericiler Tunalı Hilmi Caddesi’nde ve caddeye çıkan yollarda protestolarına devam ediyor. Güvenlik güçlerinin yoğunluğu Meclis Binası, Başbakanlık Binası ve Bankalıklara çıkan yollarda yoğunlaşırken, Kuğulu Park’a uzak bir noktada bekletiliyor.

Öte yandan, ilk günlerden beri yoğun bir şekilde gösterilere ev sahipliği yapan Kızılay’da küçük grupların protestoları devam ediyor. Kızılay Meydanı’na çıkan ara yollardan gelerek alana inmek isteyen göstericiler ile polis arasında her hangi bir çatışma yaşanmazken, polis güvenlik önlemlerini sıkılaştırmış durumda. Göstericiler sık sık, hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar atıyor.

Ayrıca, her iki alanda bulunan göstericiler de ellerinde sadece Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olduğu bayraklar taşıyorlar.