ANKARA ANKETİ ERDOĞAN'I ÇİLEDEN ÇIKARDI

ANKARA ANKETİ ERDOĞAN'I ÇİLEDEN ÇIKARDI

Önüne gelen anket sonuçlarında, Mansur Yavaş’ın Melih Gökçek karşısında bir puan öne geçmesine bir hayli sinirlenen Erdoğan

Ankara anketi Erdoğan'ı çileden çıkardı. 


Önüne gelen anket sonuçlarında, Mansur Yavaş’ın Melih Gökçek karşısında bir puan öne geçmesine bir hayli sinirlenen Erdoğan, aldığı ani bir kararla Ankara’nın çeşitli ilçelerinde mitingler tertiplemeye başladı. Habererk.com adlı sitede yer alan bu girişin gerçekliğini araştırdık. Erdoğan'ın Ankara'da, diğer illerin aksine yoğun bir seçim çalışma mesaisi harcamasının ardında gerçektende Gökçek'in Mansur yavaş'ın bir hayli gerisinden geliyor olmasının rolü olabilir mi? Site yaptığı habere şöyle devam etmiş.

ANKARA'NIN KAYBI AKP'NİN DAĞILMASI DEMEK

Ankara’nın kaybedilmesini büyük bir itibar kaybı ve AKP’nin dağılmasını başlatacak tetikleyici bir faktör olarak değerlendiren Erdoğan, duruma bizzat müdahale etme gereği duyarak, ilçe ilçe gezip Melih Gökçek’e oy toplayarak mevcut sıkıntıyı aşmaya çalışıyor.
Keçiören’den sonra Yenimahalle ve Etimesgut mitinglerinde konuşan Başbakan Erdoğan, Mansur Yavaş’ı hedefine koyarak ağır eleştirilerde bulundu. CHP’nin MHP’li adayla seçime girmesini eleştiren Başbakanın, miting konuşmasının büyük bölümünü Mansur Yavaş’a ayırması, siyasi çevrelerde Başbakan Erdoğan’ın Ankara konusunda büyük bir tedirginlik yaşadığı şeklinde yorumlandı.
AKP’ye yakın çevreler, Başbakanın önüne gelen anket sonuçlarından sonra Melih Gökçek’e bir hayli öfkeli olduğunu ve eğer seçimi kaybederse Melih Gökçek’e bunun bedelini ödeteceğini çok ağır bir dille ifade ettiğini konuşuyor.

BİRBİRLERİNE Mİ DÜŞTÜLER

Melih Gökçek kendisine yakın çevrelerde Başbakan’ı kastederek “ Bu seçimi onun yüzünden kaybedeceğiz. Eğer cemaatle bu şekilde bir kavgaya girmeseydi, seçimi çok rahat kazanırdım. Kaybedersem bunun tek suçlusu Erdoğan’dır.” dediği Ankara’da çokça dile getirilen bir iddia.

KEÇİÖREN MİTİNGİNE YAKINDAN BAKMAK

İşte o mitinglerden biride Keçiören'de yapıldı. Gazeteci Zekai Özçınar katıldığı mitingi şöyle anlatıyor.
Afişler, anonslar, hatta telefonla aranarak mitinge çağrıldı insanlar. Mahalle ve ilçelerden belediye araçları/servis otobüsleri seçmen taşıdı meydana. 07 plakalı bir otobüs park yeri ararken dikkat çekiyordu. Belediye çalışanları ve yakınları mecburi tutulmuştu. Hatırı sayılır kalabalık toplandı ama ekran aldatmasın, Ankara için beklentilerin çok gerisindeydi. Oy deposu Keçiören için de. Tercihini AK Parti’den yana yapmış bir kitle vardı. Yaşlı amca ve teyzeler kalabalık içinde kolayca fark ediliyordu. Dikkat çeken bir diğer ayrıntı, ailece gelenlerin oldukça fazla olmasıydı.  

KÜÇÜK BİR MEYDAN SEÇİLDİ

Meydan tercihi ilginçti. Genelde Tandoğan ve Sincan’da yapılırdı mitingler. Önce Sincan denilmişti ancak son anda Keçiören oldu adres. Etlik-Ayvalı kavşağı denilen yer, cadde, yani yol. Miting için ağaçlar kesildi. Peki, neden burası seçilmişti? İşin sırrını bilenler çoktu ama Sincan’dan gelen partilinin ağzından duymak daha anlamlıydı. “BBP adayı Turgut Altınok Keçiörende önde olduğu için Başbakan buraya getirildi” dedi bu seçmen. Başbakan Erdoğan da kürsüde Keçiören’i özellikle istediğini vurgulayınca durum netleşti.  

ERDOĞAN'IN KİTABINI ARTIK ALAN YOK

Renki görüntüler vardı. Üç hillalli yeşil bayraklar MHP’lilerin ‘Biz de yedik’ laf atmaları arasında taşındı. “Ankara’yı Gezici’lere teslim etmeyeceğiz. Melih Gökçek” yazılı pankart taşıyan helikopter, saatlerce kalabalığın üzerinde gezindi durdu.  İşportacılar yine bayram ederken Erdoğan’ı konu alan kitaplar satan vatandaş dertliydi. Tezgahındaki “Bir Liderin Doğuşu/Recep Tayyip Erdoğan” dahil kitapların tanesi 10 lira ama ilgi yok. Satıcı, önce “Kimse almıyor, cahillik işte” diye yakınıyor. Ardından, ekliyor: “4 saattir tek kitap sattım, o da size. Rahmetli Necmettin Erbakan’ı anma toplantısında bir araba dolusu tanesi 20 liradan hemen tükenmişti.”

Kaynak:Haber Kaynağı