Ankara  Adana İzmir Antalya Mersin ve Her yerde Eylemler Sürüyor

Ankara Adana İzmir Antalya Mersin ve Her yerde Eylemler Sürüyor

Merkez medya görmüyor ama Türkiye hala ayakta.

ADANA'DA DİRENİŞE DEVAM DEDİ

Merkez Medyada sistemli bir şekilde görmezden gelenen halk direnişleri tüm yurtta etkisini azatmadan sürüyor. İstanbul Taksim Meydanı yine binlerce insan tarafından doldurulmuş durumda. Bunun yanı sıra Ankara kızılay da direnişçi halk saatlerdir polisin şiddetli biber gazı saldırısına karşı direnmeye devam ediyor. Bodrum'da halkın sabaha kadar eylemlerine devam ettiği, bir çok yurttaşın polis şiddetine maruz kaldığı ve yaralandığı gelen haberler arasında. Sosyal medya da polisin abartılı şiddet ve biber gazı uygulaması görüntüleri yoğun olarak paylaşılıyor. Yurdun bir çok bölgesinde yurttaşlar ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşler ve protesto gösterileri düzenliyor. Antalya da büyük bir kalabalık ellerinde bayraklar ile kent caddelerinde turlar atıyor. Vatandaşlar balkonlarına türk bayrağı asmaya başladı.

ADANA'DA YOĞUN PROTESTO VAR
 
 ADANA'nın merkez Çukurova İlçesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişi, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı olaylarında polisin sert müdahalesini protesto etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla hükümet aleyhine slogan atan göstericileri polis tazyikli su ile dağıttı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dün akşamki olaylarda 23 polisin yaralandığını, 31 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
 
Bugün saat 12.00 sıralarında Güzelyalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Gökkuşağı kavşağında bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, yolu trafiğe kapatıp, hükümet aleyhine sloganlar attı. Çevredeki apartmanlarda oturanlar da balkonlara çıkıp, tencere ve tavaları birbirine vurarak ve alkışlayarak eyleme destek verdi.
 
Kent merkezine doğru yürüyüşe geçen grup, İller Bankası kavşağına yaklaştığında, TOMA aracından dağılmaları için anons yapıldı. Bir polis amiri, "Türk Bayraklı gruba müdahale etmek istiyoruz. Aranızdaki provokatörlerin oyununa gelmeyin. Eyleme son verip, dağılın" diye çağrıda bulundu. Bunun üzerine gruptan bazı kişiler, yolun kenarından aldıkları taşları ve turunç ağaçlarından kopardıkları turunçları polislere fırlattı. İki TOMA aracı, grubun üzerine ilerleyip, tazyikli su sıktı. Polisin müdahalesiyle göstericiler ara sokaklara dağıldı. Balkonlardaki vatandaşlar da Türk bayrakları açıp, tencere ve tavaları birbirine çarparak tepkilerini sürdürdü.
 
VALİ: 23 POLİS YARALANDI, 31 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dün akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'nde Atatürk Caddesi ve Sular semtinde yaşanan olaylarda 23 polisin atılan sert cisimlerle yaralandığını, şiddet uygulayan 31 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 
 
Valilik toplantı salonunda yanında Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'la basın toplantısı düzenleyen Vali Hüseyin Avni Coş, Atatürk Parkı'ndaki gösterilere hoşgörülü yaklaşım gösterdiklerini ancak kalabalık arasındaki marjinal grupların iyi niyetlerini suistimal ettiğini söyledi. Coş, vatandaşlardan yaralanan olmadığını, atılan gazlardan olumsuz etkilenen kişilerin de ayakta tedavi edildiğini bildirdi. 
 
Coş, "Kalabalığın arasındaki marjinal gruplar yüzünden böyle sonuçlar doğdu. Vatandaşlarımızın bu kişilerin tahriklerine karşı duyarlı olmalarını, galeyana gelmemesi gerekiyor" diyerek sağduyu çağrısı yaptı.