Anıtkabir'e Rekor Ziyaretçi

Anıtkabir'e Rekor Ziyaretçi

AKP'YE ANITKABİR ZİYARET REKORU ŞOKU

Atatürk’ün yaşama gözlerini kapamasının 75. yıldönümünde Anıtkabir’in tarihinin en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştığı açıklandı. Anıtkabir’i 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Cumhuriyet mitingleri sırasında bile görülmeyen ziyaretçi sayısı, AKP’nin Atatürk’ü yok etme girişimlerine halkın nasıl bir tepki gösterdiği ortaya koyuyor.
 
Anıtkabir’de dün yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninin sona ermesinin, devletin zirvesinin ayrılmasının ardından Anıtkabir halka açılmıştı. O saatten itibaren de 10 binlerce kişi akın akın Anıtkabir’i ziyaret etmeye başlamış, akın akşama kadar sürmüş, Anıtkabir dolup boşalmıştı.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI
 
Genelkurmay Başkanlığı, dün Anıtkabir’i ziyaret edenlerin sayısını bugün açıkladı. Buna göre; Anıtkabir’i dün tam 1 milyon 89 bin 615 kişi ziyaret etti. Bu rakam Anıtkabir’ın kurulduğu günden yana olan en yüksek ziyaretçi sayısı. AKP iktidarın tepkilerin doruğa ulaştığı 2007 yılında yapılan Cumhuriyet mitingleri sırasında bile bu kadar ziyaretçinin olmadığı belirtildi.
 
Ziyaretçi sayısındaki bu rekorun nedeni ise AKP Hükümeti’nin Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün değerlerini yok etmeye çalışan şeriatçı düzenlemeleri ve adımları. Halkın, tabelalardan ve madalyalardan “T.C.” ibarelerinin kaldırılması; Atatürk büstleri ve heykellerine yapılan saldırılar, kamuda türban yasağının kaldırılarak kara çarşaf, sarık, cübbenin serbest bırakılması, Meclis’te türban yasağının delinmesi, ulusal bayramların salonlara sokulmaya çalışılması, kız erkek öğrencilerin aynı evde kalmasının yasaklanması gibi Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in değerlerinin silinmesini, ülkenin şeriata sürüklenmesini sağlayacak düzenlemelere tepki olarak Atatürk’e sahip çıktığı göstermek için akın akın Anıtkabir’e gittiğini gösteriyor.