'Anıtkabir çevresi imara açılacak' iddiasına Bozdağ'dan açıklama

'Anıtkabir çevresi imara açılacak' iddiasına Bozdağ'dan açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Anıtkabir çevresi imara açılacak' iddiasına ilişkin, açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Anıtkabir çevresi imara açılacak' iddiasına ilişkin, "Mimarlar Odası'nın çarpıtması var, onların söylediği gerçek değil" açıklamasında bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise "Yeni yapılaşma söz konusu değil" dedi.

Bekir Bozdağ, Anıtkabir'in imara açılması diye bir konunun olmadığını belirterek, şöyle konuştu:


"Sayın Melih Gökçek'in bir açıklaması var, orada detaylı bilgiler var. Anıtkabir'in imara açılmasını Ankara Büyükşehir Belediyesi veya herhangi bir belediye başkanının düşüneceğini tahmin etmiyorum. Mimarlar Odasının çarpıtması var, onların söylediği gerçek değil. Milli Savunma Bakanlığının kullanmakta olduğu lojmanlar var, o da Anıtkabir'in içinde değil, karşı tarafta. Melih Gökçek onunla ilgili bir konu olduğunu söyledi. Yeni bir inşaat falan değil."


GÖKÇEK: BOŞ ÇABA İÇİNDELER

Gökçek de konuyla ilgili şunları söylemişti:

"Milli Savunma Bakanlığı bizden talep etti ve yapıldı. Yeni yapılaşma söz konusu dahi değil. Sadece mevcut askeri lojmanlar resmileşti. Bir kez daha, ideolojik düşünceleriyle hareket eden bir takım oda yöneticileri ve internet siteleri; halkı yanıltarak, algı oluşturma çabası içerisindeler. Ancak yine bilgisiz, belgesiz, yine boş çaba içindeler."

sputnik

 

İlgili Haberler