ANILARINI SATAN EMEKLİ ASKER

 
Tekirdağ’dan bir haber.

“solunum yetmezliği (KOAH) hastası 73 yaşındaki emekli deniz astsubay İsmail Çiftçioğlu, sobalı olan müstakil evine kalorifer sistemi döşetmek için 1'nci Dünya Savaşı'nda kullanılan Yavuz (Goeben) gemisine ait olduğunu iddia ettiği feneri ve annesinden kalma dikiş makinesini satılığa çıkarttığını söyledi.”

Özetle anladığımız şudur; "Türkiye Cumhuriyetinin bir asker emeklisi anılarını satıyor!"

İnsanın aklına, Dünyada refah içinde Türkiye’den başka kaç ülke kaldı da, emeklisi anılarını satıyor geliyor haliyle?
Sağlıkta,sanayide devrim yaptık,eğitimde 4 çekere geçtik, bir çok şey gibi yolları böldük, ihracatı patlattık,otomobil üretiminde dünyanın bilmem kaçıncı ülkesi olduk, hala bir asker emeklisine sağlıklı bir hayat sunamıyoruz  mu?

Demek ki bir çok konuda tarihe geçecek olan iktidar, bir de bu başarısını ekleyecek geleceğin hafızasına!

“Emekli askerine anılarını sattıran hükümet”

Bir Türkümüz var belki bilirsiniz. Uzun ve eğlenceli bir Türküdür. Okurken tınısı da gelecek aklınıza eminim. Kültürümüzde binlerce olan “Düğün Törenleri” Türkülerinden biri.
 
Yayla yollarında yürüyüp gelir,
Oy gelin oy gelin oy gelin,
Allı şalvarını sürüyüp gelin,
Aman aman aman,
 
Ben varmam inekliye yoğurdu sinekliye,
Allah nasip eylesin omuzu tüfekliye
 
Yayla yollarında biten naneler,
Oy gelin oy gelin oy gelin,
İnce belli kız doğurmuş anneler,
Aman aman aman,
 
Ben varmam oralıya orada duralıya,
Allah nasip eylesin davullu zurnalıya
 
Yayla yollarında menevşe açmış,
Oy gelin oy gelin oy gelin,
Sevdiğim o güzel dağlara kaçmış,
Aman aman aman,
 
Ben varmam inekliye yoğurdu sinekliye,
Allah nasip eylesin omuzu tüfekliye


Türküler yoksul Anadolu halkının, ne kadar derin ve pratik bir felsefesi olduğunun özetleridir. Bir çırpıda, Türkü ile anlatıverirler dertlerini, hüzünlerini, hayallerini ve isteklerini.

Bu Türküde, asırların Sosyal hafızasına kazınmış askerliğe bakış açısını, gelinlik kızın ağzından anlatır. Halk ozanı, kitlelerin askerlik mesleğine bakış açısının, hem sosyal psikolojik hem de ekonomik bir tarifini şarkılaştırmıştır yine bu  dizelerde.

Oysa şimdi askere verilecek kızı yoktur bu ülke yaşayanının!

Son 10 yıla kadar gerçekten de evlenecek kızların Türküsüydü bu. Espirili tarafı bir yana, sorarım size hangi aile kızını bir muvazzaf askere vermek istemezdi ki bu günde kadar? Şimdi İmama, din adamına, badem bıyıklı tüccara gelin edilen kızların anası babası rahat. 

Yani bizim bu Türkünün nakaratını değiştirsek yeridir.

Ben varmam inekliye yoğurdu sinekliye,
Allah nasip eylesin SARIĞI YEŞİLLİYE 

Varsın emekli asker anılarını satsın, TSK dan 3 yılda 13 binden fazla asker gül gibi maaşlarını bırakıp istifa etsin, gecekondularından hala bayraklarını indirmeyen şehit aileleri, hayatları kararmış gaziler 3 kuruşa talim etsin. Ver kızı Yeşil Sarıklıya, geleceğiniz kurtulsun.

Kocası (ya da karısımalum kadın askerlerimiz de var) il il sürünecek, 3 kuruşa talim edecek, dağda bayırda canı ortaya koyacak, şehit ya da gazi olacak, bir ihtimal zindanlarda adalet bekleyecek, kaç genç gelin olmak ister ki bu askere artık ?

Zindan ihtimalini atlamayalım önemli.

Adalet bakanı açıklamasında soranlara yanıt veriyordu dün. “Balyoz tutuklularını uzun tutukluluk süresinde baz almayın.”  Doğru laf, KCK tutuklularının, dünkü duruşmada hakime, “Şimdi bizi bırakmıyorsunuz, ama paket çıkınca mecbur bırakacaksınız” dediklerini duyunca, Adalet Bakanı’ nın ne demek istediğini bir çırpıda anlıyor insan. Sanki askerlerin,yazarların,gazetecilerin,bilim adamlarının uzun tutuklu kalmasında hukuki bir sakınca yokmuş gibi, "onları baz almayın, tutukluluk süresi düştü" diyor.

İçerde hiç sarıklı var mı bildiğiniz? Bir Cüppeli vardı, onu da zaten ders olsun diye attılar bir süre, çok konuşmasın diye. Oldu, tek kelime etmiyor artık vatan memleket, İslam adaleti başlıklı. Adaletin her türünü 2023 e kadar askıya aldık !

Allah nasip eylesin Sarığı Yeşilliye !

Özetle son günlerin modası bu, “dağdakiler aslan, askerdekiler kedi”
Astsubaylar 10 aydır “pes diyor, boykota gidiyor, ayrımcılık, çifte standart giderilsin” diyor, yetmiyor 3 yılda 13 binden fazla asker istifa ediyor ne gam?

Terörü yaratanlar ile uzlaşalım, ticaretimize bakalım. Sanki elini masum kanlarına bulaştırmış ile uzlaşma, tarihte görülmüş gibi ?

Hayırlara vesile, Haydi hep beraber kızlar!

Ben varmam inekliye yoğurdu sinekliye,
Allah nasip eylesin SARIĞI YEŞİLLİYE

Cuma Hikmet


https://twitter.com/CumaHikmet

Önceki ve Sonraki Yazılar