ANGELİNA JOLİE ERDOĞAN İLE KAMPA GİTMEK İSTEMEDİ

ANGELİNA JOLİE ERDOĞAN İLE KAMPA GİTMEK İSTEMEDİ

Görüşmenin ardından Guterres, mültecilerin barındırıldığı kampa geçerken, Jolie'nin otelde kaldığı öğrenildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Mardin'in Midyat İlçesi'nde ünlü yıldız Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres ile bir araya geldi.

JOLİE KAMPA BİRLİKTE GİTMEK İSTEMEDİ

Dünyada parlayan yıldızı iyice sönen Erdoğan'ın Angelina Jolie ile aynı kareye girmesinin büyük bir fırsat olduğu yorumları yapılıyor. Ancak Midyat'ta BM Mülteciler Yüksek Komiseri Gutters ve Angelina Jolie ile basına kapalı görüşen Erdoğan'ın kamp ziyaretine Jolie'nin katılmak istememesi çeşitli yorumlara neden oldu. Angelina Jolie'nin Erdoğan'ın yapmak istediği şova malzeme olmak istemediği yorumları yapılıyor.

YANİ BAŞBAKAN ADAYI NUMAN KURTULMUŞ'U YANINDAN AYIRMIYOR

Midyat'ın Akçakaya Mahallesi'nde bulunan ve 2 bin 378'ü Iraklı Ezidi ve 3 bin 47 Suriyelinin barındırıldığı AFAD Geçici Barınma Merkezi'ndeki programa katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , yanında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Mardin Havalimanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Vali Koçak ve Başkan Türk ile birlikte helikopterle Midyat İlçesi'ne geçti.

JOLİE ERDOĞAN'A EŞLİK ETMEKTEN KAÇINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, irleşmiş Milletler (BM) iyi niyet elçisi Hollywood yıldızı Angelina Jolie, BM Mülteciler Yüksek Komiser Antonio Guterres ile Midyat'ta bir araya geldi. Erdoğan'ın Jolie ve Guterres ile yaptığı görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından Guterres, mültecilerin barındırıldığı kampa geçerken, Jolie'nin otelde kaldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otelde sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleriyle basına kapalı bir görüşme yaptı

ANGELİNE JOLİE, KENDİ BAŞINA MÜLTECİ KAMPINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Midyat'ta otelde yaptığı görüşmenin ardından mültecilerin barındırıldığı kampa geçen Angelina Jolie, Ezidi sığınmacılar ile konuştu. Jolie, Ezidilerin yaşadığı dramı bildiğini, Irak'taki Ezidileri de ziyaret ettiğini söyledi. Ezidiler ise, Jolie'ye Irak'a dönmek istemediklerini, bundan sonra kendilerine Irak'ta bir yaşam görmediklerini, Avrupa'ya gitmek istediklerini anlattı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KOMİSERİ ERDOĞAN İLE OLUNCA JOLİE AYRILDI

Kampta yoğun ilgi gösterilen Jolie, daha sonra basın toplantısının yapılacağı alana geçti. BM Yüksek Komiseri Antonio Guterres de, mülteci kampını Jolie'den ayrı olarak ziyaretlerde bulundu.

KAYNAK DHA

Kaynak:Haber Kaynağı