'Andımız! Ülkeyi Ayağa Kaldırdı

'Andımız! Ülkeyi Ayağa Kaldırdı

"ANDIMIZ" ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRDI

Okullardan 'Andımız'ın uygulamadan kaldırılacak olması, birçok ilde protesto edildi.
 
 VALİLİK ÖNÜNDE "ANDIMIZ"I OKUDULAR
 
Türkiye Kamu-Sen İstanbul temsilciliği üyesi yaklaşık 50 kişi, demokratikleşme paketini İstanbul Valiliği önünde "Andımız"ı okuyarak protesto etti. Saat 13.00 sıralarında İstanbul Valiliği önünde toplanan eylemciler "Vur vur inlesin açılımı yapan dinlesin", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları attı. Grup adına Kamu-Sen İstanbul temsilcisi Hanefi Bostan tarafından yapılan açıklamada "Demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmayan, 76 milyon vatandaşımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıyayız. Bu paketle 30 yıl boyunca ülkemizi kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir. Bu paketle Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı birarada tutan ve ortak amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz Türklük yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan öğrenci andı kaldırılmakta, "Ne Mutlu Türküm" diyenler susturulmaktadır. Türk'üm ile başlayan doğruyum ile devam eden bir andın kaldırılması ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde çocuklarımızın Türküm demesi, doğruyum demesi, çalışkanım demesi kimleri neden rahatsız etmektedir" denildi. Grup açıklamanın ardından hep bir ağızdan Andımız'ı okudu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem sonrası grup olaysız dağıldı.
 
KAMU- SEN: ŞÜPHELİ BİR PAKETLE KARŞI KARŞIYAYIZ
 
KAYSERİ'de Türkiye Kamu-Sen Üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, Demokratikleşme Paketi'ne tepki gösterdi. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Fikret Özcan, "Demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmayan, 76 milyon vatandaşımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıyayız" dedi.
 
Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek, Demokratikleşme Paketi'ne yönelik tepkilerini dile getirdi. Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Fikret Özcan, paketin halkın ihtiyaçlarından uzak olduğunu söyledi. Şüpheli bir paketle karşı karşıya olduklarını ifade eden Özcan, "Bu paketle, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta. Bölücülerin çok dilli toplum hayali, Hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir. Bununla ana dilde eğitim, terör örgütünün müktesebatına geçirilmekte, milletimizin arasındaki iletişim koparılmak istenilmektedir. Alfabemizde olmayan harflerin kullanılmaya başlamasının ve isteyen herkesin her dilde eğitim yapabilmesinin ardından gidilen yol, çok dilli, çok milletli, çok başlı, bölünmüş bir Türkiye'ye çıkmaktadır. Bu yol, dilde ayrışma, işte ayrışma, fikirde ayrışma ve nihayetinde hedefte ayrışma yoludur" dedi.
 
BU PAKETLE TÜRKLÜK YOK EDİLİYOR
 
Bu paketle, Türklüğün yok edilmek istendiğini savunan Özcan, şöyle konuştu:
 
"Öğrenci andı kaldırılmakta, Ne mutlu Türküm diyene diyenler susturulmaktadır.Türküm ile başlayan, doğruyum ile devam eden bir andın kaldırılması ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın Türküm demesi, doğruyum demesi, çalışkanım demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak, Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur. Bu paket, Türklüğün ve Türk milletinin geleceğine döşenen mayınlarla doludur. İktidar, 30 yıldır milletimizi ve devletimizi bölmek isteyenlere karşı yürütülen mücadelede geri adım atmış, adeta terör örgütüne teslim olmuştur. Aziz Türk milleti, tarih boyunca yaşamadığı bir zillete maruz bırakılmakta, esaret dönemlerinde bile görülmemiş bir kültürel soykırıma tabi tutulmaktadır. Bu anlayış, adım adım, yavaş yavaş, sindire sindire ülkemizi bölünme uçurumuna doğru sürüklemektedir. Dışı süslü paketin içinden, Türk düşmanlarının cerahatli fikirlerinin, hain tuzaklarının pis kokuları gelmektedir."
 
Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri hep birlikte 'Andımız'ı okudu ve ardından alkışlarla pakete tepki gösterdi.
 
SAMSUN'DA 'ANDIMIZ KALDIRILMASIN' EYLEMİ
 
SAMSUN'da Türk Eğitim-Sen üyeleri, okullarda 'Andımız'ın kaldırılmasını protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, 'Andımız'ın kaldırılmasının, terör örgütünün bir dayatması olduğunu ileri sürdü. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi' kapsamında ilkokullarda 'Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösteren Türk Eğitim-Sen üyeleri, bugün İstiklal Caddesi'ndeki 23 Nisan Ortaokulu önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik grup yolu trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı. Ellerinde 'Ne mutlu Türküm diyene' ve 'Türküm doğruyum çalışkanım' yazılı pankartlar taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Demokratikleşme Paketi'nin bölücü terör örgütünün dayatması olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:
 
"Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz Türklük yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan öğrenci andı kaldırılmakta, 'Ne mutlu Türküm diyene' diyenler susturulmaktadır. 'Türküm' ile başlayan 'doğruyum'la devam bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır."
 
Demokratikleşme Paketi'ni 'şüpheli paket' olarak tanımlayan Kuruoğlu, siyasi partilere üye olma yasağının kaldırılmasıyla bölücü başının da bir partiye üye olabileceğini ve hatta eş başkan olabileceğini söyledi.
 
Basın açıklamasının ardından hep bir ağızdan andımızı okuyan grup, daha sonra olaysız dağıldı.
 
ZONGULDAK'TA 'ANDIMIZ' PROTESTOSU
 
HÜKÜMETİN 'Demokratikleşme Paketi' ile ilkokullarda 'Andımız'ın kaldırılması, Zonguldak'ta basın açıklaması ile protesto edildi.
 
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği'nce Madenci Anıtı'nda düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 50 kişi katıldı. MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, MHP Zonguldak Belediye Başkan aday adayı Gürkan Gülay'ın da aralarında yer aldığı grup, Türk bayrağı açıp, 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun' ve 'Açtığın paketi, gösterdiğin hedefi, durmadan çiğneyeceğime and içerim' yazılı dövizler taşındı. Kalabalık, 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız' ve 'Vatan sana canım feda' sloganları da attı.
 
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, bu paketle Türk coğrafyasında yaşayan, tüm vatandaşları birarada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmeyi sağlayan Türklüğün yok edilmek istendiğini savundu. Bacıoğlu, "Bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan 'Andımız' kaldırılmakta, 'Ne mutlu Türküm diyene' diyenler susturulmaktadır. Bu coğrafyadan Türk adını silmeyi hedefleyenlere karşı, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakların Türk yurdu olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.
 
Kalabalık, basın açıklamasından sonra hep birlikte 'Andımız'ı okudu. Grup, daha sonra dağıldı.
 
TOKAT'TA 'ANDIMIZ' TEPKİSİ
 
TOKAT'ta Türkiye Kamu- Sen üyesi bir grup, okullardan 'Andımız'ın uygulamadan kaldırılacak olmasına kent meydanında yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi. 
 
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, yanlarında andımızın yazılı olduğu pankartı taşıdı. Burada grup adına açıklamalarda bulunan Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Sarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinde, okullarda okunan andımızın kaldırılacağını hatırlatarak, şunları söyledi:
 
"Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz 'Türklük' yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan 'öğrenci andı' kaldırılmakta, 'Ne mutlu Türküm diyene' diyenler susturulmaktadır. Bu paketle bölücü klavyelere özgürlük, birleştirici dillere pranga vurulmaktadır. 'Türküm'le başlayan, 'doğruyum'la devam eden bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın 'Türküm' demesi, 'doğruyum' demesi, 'çalışkanım' demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak, Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur. Biz bunların kim olduğunu çok iyi biliyoruz."
 
Grup, açıklamanın ardından eyleme katılan ilkokul çocuklarının okuduğu öğrenci andını dinledikten sonra dağıldı.
 
VALİLİK ÖNÜNDE 'ANDIMIZ' PROTESTOSU
 
ERZURUM'da Türk Kamu- Sen Şubesi üyeleri Demokratikleşme Paketi'nde yer alan 'Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi. Sendika üyeleri, Valilik önünde 'Andımız'ı okudu.
 
Erzurum Adalet Sarayı karşısındaki Valilik binası önünde toplanan yaklaşık 100 Türk Kamu- Sen üyesi, demokratikleşme paketini protesto etti. 'Türküm, doğruyum, çalışkanım. Neden suç olsun?', 'İnadına Türküm, doğruyum, çalışkanım', ' Bir çılgın proje de Türklere istiyoruz', 'Andımıza dokunma' pankartları taşıdı. Ortaokul öğrencisi Merve Revda Yazıcı, 'Andımız'ı okudu. Üyeler ise öğrencinin okuduğu andı tekrarladı. Türk Kamu- Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Üyelerimiz bugün farklı kesimleri temsil etti. Kimi bir hoca kıyafeti giydi kimi de farklı yörelere ait kıyafetleri. Üyeler bugün herkesi temsil etti" dedi. Üyeler daha sonra el ele vererek "Biz aynı kilimin desenleriyiz. Hep birlikte Türküz' dedi.
 
Bayraktar, Demokratikleşme Paketi'nin Türk milletine dayatılan baldıran zehri olduğunu iddia ederek bölücülere ana dilde eğitim imkanı verildiğini söyledi. Bayraktar şöyle devam etti:
 
"Alfabemizde olmayan harflerin kullanılmaya başlanmasının ve isteyen herkesin her dilde eğitim yapılabilmesinin ardından gidilen yol bölünmüş Türkiye'yi ortaya çıkarmaktadır. Bu yol dilde, fikirde ve hedefte ayrışma yoludur. Bu pakette Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz 'Türklük' yok edilmek istenmektedir. Bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan 'öğrenci andı' kaldırılarak, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sesleri susturulmaktadır. Bu güzel sözler kimleri neden rahatsız etmektedir? Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar ancak rahatsız olur." 
 
Öte yandan basın açıklaması öncesinde bastıran yağmurdan sakınmak isteyen üyelerden bazıları ıslanmamak için ellerindeki Türk bayrağı ve pankartları başlarına tuttu. 

ADANA'DA ÖĞRENCİ ANDININ KALDIRILMASI PROTESTO EDİLDİ
 
ADANA'da Kamu-Sen İl Temsilciliği'ne bağlı sendikalar, 'Demokratikleşme Paketi'nde ilkokullarda okutulan öğrenci andının kaldırılmasını protesto etti.
İnönü Parkı'nda toplanan yaklaşık 200 sendika üyesi, Türk Bayrağı açarak, hükümet aleyhine slogan attı. Eylemciler adına konuşan Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, paketin terör örgütünün isteklerini yerine getirmek için hazırlandığını öne sürdü. Köse, "Açıklanan paketle 'Türklük' yok edilmek istenmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan öğrenci andı kaldırılmakta, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diyenler susturulmaktadır" dedi. Öğrenci andının kaldırılsa da okullarda okutmaya devam edeceklerini belirten Kamil Köse, daha sonra eyleme katılanlara öğrenci andını okuttu. Eylemciler daha sonra dağıldı.
 
 
SİNOP'TA ANDIMIZ'IN KALDIRILMASINA TEPKİ
 
SİNOP'ta Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, okullardan Andımız'ın kaldırılmasını kent meydanında yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.
 
Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanarak Türk bayrağı açan grup, okullardan Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi. Burada grup adına açıklamalarda bulunan Kamu Sen İl Temsilcisi Metin Süren, Demokratikleşme Paketi ile Türk insanının manevi değerlerinin yozlaştırılmak istendiğini belirterek, "Demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmayan, 76 milyon vatandaşımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıyayız. Yıllardır yürütülen kampanyalarla bizleri bir arada tutan tarihi ve kutsal kavramlarımızın içi boşaltılmak, inanç değerlerimiz yıpratılmak, milli ve manevi değerlerimiz yozlaştırılmak istenmekte. Milletimizin ve devletimizin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynanmaktadır. Bu oyunun son sahnesi ise demokratikleşme paketi adı altında, Türk milletine dayatılan baldıran zehri olmuştur" dedi.
 
Konuşmaların ardından hep bir ağızdan andımızı okuyan grup, 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları atarak eylemi sona erdirdi.
 
TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN 'ANDIMIZ' EYLEMİ
 
KIRIKKALE'de Cumhuriyet meydanında toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, Demokratikleşme Paketi ile 'Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösterdi. Grup, 'And içtik andımızı kaldırtmayacağız', 'Ne mutlu Türküm diyene' dövizleri açtı.
 
Kamu-Sen adına Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı A. Yücel Karabacak yaptığı basın açıklamasında "Demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmayan, 76 milyon vatandaşımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıyayız. Bugün burada bir kez daha tarihe not düşmek adına toplanmış bulunuyoruz. Yıllardır yürütülen kampanyalarla bizleri bir arada tutan tarihi ve kutsal kavramlarımızın içi boşaltılmak, inanç değerlerimiz yıpratılmak, milli ve manevi değerlerimiz yozlaştırılmak istenmekte; milletimizin ve devletimizin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynanmaktadır. Bu oyunun son sahnesi ise demokratikleşme paketi adı altında, Türk milletine dayatılan baldıran zehiri olmuştur. Bu paketle, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali, Hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir. Bununla ana dilde eğitim, terör örgütünün müktesebatına geçirilmekte, milletimizin arasındaki iletişim koparılmak istenilmektedir. Alfabemizde olmayan harflerin kullanılmaya başlamasının ve isteyen herkesin her dilde eğitim yapabilmesinin ardından gidilen yol, çok dilli, çok milletli, çok başlı, bölünmüş bir Türkiye'ye çıkmaktadır" dedi.
 
TÜRKLÜK YOK EDİLMEK İSTENİYOR
 
Karabacak basın açıklamasının devamında, açıklanan paketle Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşları bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmelerini sağlayan üst kimlik olan Türklüğün yok edilmek istendiğini de öne sürerken, "Bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan öğrenci andı kaldırılmakta, 'Ne mutlu Türküm diyene' diyenler susturulmaktadır. Bu paketle bölücü klavyelere özgürlük, birleştirici dillere pranga vurulmaktadır. 'Türküm'le başlayan, 'doğruyum'la devam eden bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır.Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak, Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe Türk'ün ilini ve töresini kimse bozamayacak, yeryüzünde bir tek Türk kalsa dahi, bu vatandan Türk mührünü kimse silemeyecektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun! Ne mutlu Türküm diyene" dedi.