'Anayasa Mahkemesi'nin twitter kararına saygı duymuyorum'

'Anayasa Mahkemesi'nin twitter kararına saygı duymuyorum'

Başbakanın ilk açıklamalarına twitter ve Egemen Bağış açıklaması damgasını vurdu. "Egemen Bağış partiden ihraç edilecek mi?" sorusuna başbakan..

Başbakan; 'Anayasa Mahkemesi'nin twitter kararına saygı duymuyorum' dedi sosyal medya da yorum patlaması yaşandı...O yorumlardan biri de gazeteci Ergun Babahan'dan geldi. Babahan; "Biz de sana saygı duymuyoruz ama katlanıyoruz!"  yazdı. Aynı yorumu ve benzerlerini sosyal medyada çok sayıdan vatandaşta dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'na yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Erdoğan, (Anayasa mahkemesinin twitter kararı) Bu karara saygı duymuyorum. Anayasa mahkemesinde bekleyen bunca dosyalar varken 2 gün içinde böyle bir karar alınmasını milli bulmuyorum. Bu sadece bir yasaya uymaktır bu hukuk değildir" dedi.
 
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Gül'ün açıklamaları ile ilgili ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kanaatini paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Egemen Bağış'ın partiden ihraç edilmesi söz konusumu" diye soran gazeteciye de Başbakan şu cevabı verdi: "Bu tür uydurma montaj dublaj yapanlardan daha iyi tanıyoruz arkadaşımızı, böyle bir ihraç konusu söz konusu olamaz, bunu yapanla bizim yürümemiz mümkün değildir ama arkadaşımız buna açıklamasını çok sert yapmıştır. 
 
Seçimlerin birleştirilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Erken seçim noktasında bizim partimizin ilke kararı vardır. İstikrar nerededir? Buradadır, eğer siz cumhuriyet tarihinde bize kadar 16 ayda bir seçim olmuştur. Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Bu ülkeye yatırımcı gelmez. 17 Aralık yapıldı niye? İstikrarı bozmak için. Kaos dediler, gezi olayları bunun için. Niye bizi yıkamadılar? İçten ve dıştan. Tek sebebi istikrar var, güven var. bir anda seçim daha açıklanmaya başladı, piyasalar olumlu tepki vermeye başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı