Analar Ağlamasın, Duyguların Tamiri uzun Sürecek !

Analar Ağlamasın, Duyguların Tamiri uzun Sürecek !

SLOGAN AYNI, ÇÖZÜM YOK

SLOGAN AYNI, ÇÖZÜM YOK
 
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, 2Kürtler, Türkler, Çerkezler, Lazlar, Sünniler, Aleviler bir araya gelmelidir. Bu sevinçleri çoĞaltan süreci başlatmalıyız," şeklinde konuştu.

DUYGULARIN TAMİRİ

Taşgetiren, Eskişehir yerel gazeteciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan kitleye, kentte hemen herkesin barış ve kardışlik vurgusu yaptığını söyledi. Taşgetiren, kimse kan aksın, evlere genç cenazeleri gelsin, analar ağlasın istemiyor. Bu otuz yıllık bir süreç ve bunun tamiri birkaç günde olmaz. Duyguların tamiri zaman alacak, şeklinde konuştu.

ANALAR AĞLAMASIN

Akil İnsanlar, gittikleri her yerde aynı söylemi kullanıyor ve "analar ağlamasın, genç cenazeler gelmesin, kan akmasın" sloganından başka açılım sürecine bir katkıda bulunamıyorlar.
Tıkanıklığın giderilmesi için bazı girşimlerde bulunan Akil İnsanların ise tepkiyle karşılaştıkları belirtiliyor. Sürecin sonunda ne gibi konularda taviz verildiği en çok sorulan sorular arasında. Akil İnsanların elinde bu konuyla ilgili bilgi bulunmadığından, bu tür sorular karşısında suskunluklarını muhafaza etmek durumunda kalıyorlar. Bu da inandırıcılıklarını fena halde zedeliyor.