Anadolu Üniversitesi'nde gerginlik

Anadolu Üniversitesi'nde gerginlik

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde Silivri duruşması için bildiri dağıtan gruba, başka bir grup öğrenci taş ve şişelerle saldırdı.

Araya giren polisler, taşlı saldırıda bulunan gruba biber gazlı müdahalede bulundu, 23 kişiyi kovalamaca sonucunda yakalayarak gözaltına aldı.Alınan bilgilere göre Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 30 kadar öğrenci bugün öğle saatlerinde Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi kantini önünde toplanarak 8 Nisan'da Silivri'de yapılacak olan duruşmanın bildirisini dağıtmak istedi. 

İddialara göre Öğrenci Kolektifi üyesi oldukları belirtilen 50 kadar öğrenci, bildiri dağıtmak isteyen TGB'lilere taş ve şişelerle saldırdı.Kampüste bulunan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ve Güvenlik şubelerinde görevli polisler TGB'lilere saldıran gruba biber gazlı müdahalede bulundu. Kaçan öğrencileri polisler kampüs içerisinde kovalamaya başladı. Eğitim ve İletişim Bilimleri fakültelerine kaçan öğrenciler polisler tarafından tek tek yakalandı. Bazı öğrenciler Eğitim Fakültesi binası pencerelerinden atlayarak kaçmak isterken polislerin tarafından gözaltına alındı. Bazı öğretim üyeleri ise gözaltı sırasında öğrencilere sert davrandıklarını öne sürdükleri polislere tepki gösterdi. Olaylarda 23 öğrenci gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Olaylar sırasında kafasına Eğitim Fakültesi penceresinden atılan çiçek saksısı isabet ettiği belirtilen bir çevik kuvvet polisi hafif şekilde yaralandı. Yaralı polis ambulansla hastaneye kaldırıldı. Taşlı ve şişeli saldırıya uğrayan TGB'li öğrenciler ise polislerin gözetiminde kampüsten dışarı çıkartıldı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.