ANADOLU EFES ÜRETİMİ DURDURUYOR

ANADOLU EFES ÜRETİMİ DURDURUYOR

Anadolu Efes , Rusya'da Moskova ve Rostov fabrikalarından sonra, Türkiye'de de Lüleburgaz tesislerindeki faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Şirketten Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, pazar daralması nedeniyle, Kırklareli/Lüleburgaz tesislerindeki bira üretim faaliyetlerinin 2 Mayıs itibarıyla durdurma kararı alındığı; tesislerdeki satış, dağıtım ve lojistik faaliyetlerinin ise devam edeceği belirtildi.

Şirket, Türkiye'de toplam kurulu kapasite içinde yüzde 8 payla en düşük kapasiteye sahip Lüleburgaz fabrikasındaki üretim faaliyetlerinin diğer fabrikalara kaydırılacağını açıkladı. Anadolu Efes, Türkiye'deki üretim operasyonlarına İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'daki bira, Afyon ve Konya/Çumra'daki malt ile Bilecik/Pazaryeri'ndeki şerbetçiotu işleme fabrikaları ile devam edecek.

Anadolu Efes'ten yapılan açıklamada, Lüleburgaz fabrikasındaki üretimin durdurulması 

sonrasında şirketin Türkiye'deki verimliliğinin artacağı ve sürdürülebilir büyümeye devam edeceğini belirtti.

Açıklamada, "İnsan kaynağımız ile ilgili alacağımız kararlar son değerlendirme aşamasında olup, Lüleburgaz Fabrikası'ndaki çalışanlarımızın öncelikli olarak diğer lokasyonlarımızda bulunan açık pozisyonlara kaydırılma olasılığı değerlendirilecektir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı