ANADOLU AJANSI'NIN SABİHA GÖKÇEN PATLAMASININ NEDENİ HAVAN SALDIRISI HABERİNE YALANLAMA GELDİ

ANADOLU AJANSI'NIN SABİHA GÖKÇEN PATLAMASININ NEDENİ HAVAN SALDIRISI HABERİNE YALANLAMA GELDİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamayla ilgili AA'nın haberine savcılıktan yalanlama

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamayla ilgili AA'nın haberini yalanladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamanın nedenine ilişkin Anadolu Ajansı’nın abonelerine servis ettiği haberi yalanladı ve yazılı bir açıklama yayınladı.

"GERÇEK DIŞI HABERLER TESPİT EDİLMİŞTİR"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun imzalı basın açıklamasında, "Başsavcılığımız yargı sınırları içerisinde bulunan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında 23 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve bir vatandaşımızın ölümüne sebep olan patlamayla ilgili olarak, bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada havalimanındaki patlamanın nedeninin havan topu mermisinin atılması olduğu ve ormanlık alanda havan topunu sabit tutmaya yarayan çatal ayakların bulunduğuna yönelik gerçek dışı haberler yapılıp yayıldığı tespit edilmiştir" denildi.

Anadolu Ajansı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamayla ilgili haberinde, "havalimanına yaklaşık 2 kilometro mesafeden 4 havan mermisi atıldığının tespit edildiği" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

HAVAN TOPU OLDUĞUNA DAİR..."

Patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Soruşturma halen devam etmekte olup, henüz sonuçlanmamıştır. Basında ve sosyal medyada yer alan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı gibi patlamanın nedeninin havan topu olduğuna ve yine havan topu atışında kullanılan çatal ayakların elde edildiğine dair bir bilgi Başsavcılığımız soruşturma dosyasında mevcut olmayıp bu hususta Başsavcılığımızca hiçbir basın yayın organına herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Başsavcılığımızca olayın her yönü, detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde araştırılmakta olup sonuçlandığında ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" cümleleri kullanıldı.

AA abonelerine geçtiği haberi kendi internet sitesinden de böyle duyurmuştu

Kaynak:Haber Kaynağı