ANADOLU AJANSINDA DEPREM

ANADOLU AJANSINDA DEPREM

TRT Genel Müdürlüğü'nde yapılan değişikliğin üzerinden sadece birkaç ay geçmeden, Anadolu Ajansı'nda da görev değişikliği iddiaları Ankara'da konuşulmaya başlandı. Başkent kulislerindeki iddiaya göre Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk görevinden ist

Kulislerde Öztürk'ün istifasını bu akşam AA yönetim Kurulu'na sunduğu, yönetim kurulunun da istifayı kabul ettiği konuşuluyor. 

TÜM PERSONELİ TOPLANTIYA ÇAĞIRMIŞTI 

Başbakanlığı döneminde bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığı görevinde de bulunmuş olan AA Genel Müdürü, yarın da saat 14.00'de tüm AA personelini toplantıya çağırdı. 
Kemal Öztürk'ün toplantıyı ne amaçla yapacağı konusunda ayrıntı verilmedi. Ancak tüm çalışanlardan toplantıda hazır bulunmaları istendi. 
Öztürk'ün toplantı çağrısı da, yine Ankara kulislerinde "veda mı edecek" söylentilerine yol açtı. 
Öztürk'ün toplantıda ayrıca, toplu sözleşme konusundaki bir sorunu da çalışanlarla paylaşıp, bu sorunu çözerek görevden ayrılma ihtimali üzerinde duruluyor. 
Kemal Öztürk, TBMM Başkanlığı döneminde de Bülent Arınç'la Meclis'te çalışmış, Bülent Arınç'ın AA ve TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı olmasından sonra da AA Genel Müdürlüğü'ne getirilmişti. 

İŞTE O MAİL

 


AA Yönetimi tarafından bu akşam saatlerinde tüm personele gönderilen mailde, Genel Müdür Öztürk'ün kendileriyle toplantı yapılacağı duyurulmuştu.
Mailde şöyle denilmişti;
"Değerli AA mensupları,
Yarın saat 14.00'da Genel Müdürümüz Sayın Kemal Öztürk Konferans Salonu'nda tüm personelimizle toplantı yapacaktır. Ajansımız ve çalışanlarımız için önem arzeden bu toplantıya bütün personelin katılımı gerekmektedir. Ankara dışındaki personel de toplantıyı Anadolum portalı üzerinden canlı olarak izleyebilir."
 
MÜCAHİT TÜRKYILMAZ'IN ADI GEÇİYOR
AA Genel Müdürlüğü için Ankara kulislerinde öne çıkan isim ise Mücahit Türkyılmaz. 
Türkyılmaz, halen AA yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. 
Yine kulislerde geçen bir başka isim ise Feridun Keşir. 

GEÇEN HAFTA DA GENEL MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINMIŞTI
Anadolu Ajansı'nda geçen hafta da Genel Müdür Yardımcısı görevden alınmıştı.
AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün geçen hafta, üç yıldır kurumda çalışan Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ekşi'yi görevden aldığı kulislere yayılmış, Ekşi yıllık izne ayrılmıştı.

BASIN YAYIN GENEL MÜDÜRÜ DE DEĞİŞTİ
AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ten hemen önce de, Basın Yayın Genel Müdürü değişmişti. 
Davutoğlu hükümetinden önce Bülent Arınç'a bağlı olan, ancak yeni hükümetle birlikte Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a bağlanan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde de, Genel Müdür Murat Karakaya görevden alınarak, Başbakan Müşavirliği görevine atanmıştı. Karakaya'nın yerine ise, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi getirilmişti. Haşimi'nin Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile Basın Yayın Genel Müdürlüğü görevlerini birlikte yürüteceği belirtilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı