AMİR; Resimlere Basmayın Dedi Ama !

AMİR; Resimlere Basmayın Dedi Ama !

BAZILARI ÖZELLİKLE BASTILAR
 
1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında bir araya gelen yüzlerce vatandaşların oluşturduğu insan zinciri 2-3 defa polis tarafından engellendi. 
 
Serpil KIRKESER-İdris TİFTİKÇİ-Zeki GÜNAL
 
 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında saat 13.00'da Taksim Meydan'da biraraya gelen yaklaşık 100 kişi, "barış" için insan zinciri oluşturdu. El ele tutuşarak İstiklal Caddesi'ne gitmek isteyen gruba, polis izin vermedi. Grup, polise tepki gösterdi. Sıraselviler Caddesi'nde ilerleyen grup daha sonra ara sokaklardan İstiklal Caddesi'ne çıktı. Galatasaray Meydanı'na ulaşan grup buradan Tünel Meydanı'na ilerlemek istedi. Ancak polis kalkanlarıyla barikat oluşturarak, Tünel Meydanı'na çıkan yolu yaya trafiğine tamamen kapattı. Grup ile polis arasında tartışma yaşanırken, yolu kapatan polise yoldan geçen vatandaşlar da tepki gösterdi. 
 
POLİSTEN RESİM UYARISI
 
Burada toplanan vatandaşlar sloganlar attı. Bazı kişilerin yere serdikleri bezin üzerinde resim yaptıkları görüldü. Geniş güvenlik önlemleri alan polisten bazıları resmin üzerinden geçerken amirleri "resime basmayın" uyarısı yaptı. Bunun üzerine bazı polisler resmin üzerinden atlayarak karşı tarafa geçtiler. Ancak bazılarının ise uyarıya rağmen resimlere bastığı görüldü.
 
Polis, eylemcilerin İstiklal Caddesi'nde yürümelerine izin vermeyerek, Tophane'ye doğru yönlendirmek istedi. Grup daha sonra yere oturarak, "Barışa uzanan eller kırılsın" ve "Her yer Taksim, her yer direniş" şeklinde slogan attı. Polis daha sonra grubun yanından uzaklaştı. Bunun üzerine tekrar slogan atan grup, hep birlikte zıpladı. Polis ile tekrar konuşan grup, daha sonra ara sokakları kullanarak Tünel Meydanı'nda biraraya geldi. Burada el ele tutaşarak şarkılar söyleyen grup, "Her yer Taksim, her yer direniş" şeklinde de slogan attı. Bir süre oturma eylemi yapan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.