Amerikanın Sesi Bu Manşeti Attı

Amerikanın Sesi Bu Manşeti Attı

İşte o haber ve manşetleri.

TÜRKİYE'DE BÜYÜK YOLSUZLUK OPERASYONU

Dünyada büyük yankı uyandıran "17" Aralık yolsuzluk operasyonu, Amerika'nın dünyaca ünlü yayın organı Amerikanın Sesi sitesinde geniş yer aldı. Ünlü yayın organı ERrdoğan'ın büyük bir fotoğrafı üstüne "Türkiye'de Büyük Yolsuzluk Operasyonu" şeklinde manşet attı. İşte  o haber ve manşetleri.
Türkiye Salı günü büyük bir yolsuzluk operasyonuyla uyandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Mali Şube ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda en az 37 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimler arasında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre, Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın çocuklarının da olduğu belirtiliyor. Yalnız bakan çocukları değil bazı ünlü işadamları ve bürokratlar da gözaltında.

TANINMIŞ İŞ ADAMLARI GÖZALTINDA

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, sanatçı Ebru Gündeş’in eşi Azeri işadamı Rıza Zarrap, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de ifade vermek üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü’nde bulunuyor. Son yıllarda ses getiren konut projelerine imza atan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı da ifadesine başvurulmak üzere Emniyet’e çağrıldı.

Savcı Celal Kara’nın başlattığı operasyonlarda üç ayrı soruşturma yürütülüyor. Emniyet kaynaklarının verdiği bilgilere üç soruşturmadan birincisi,işadamı Ali Ağaoğlu, ikinci soruşturma Belediye Başkanı Demir ve bakan çocukları, üçüncü soruşturma ise Halk Bankası genel müdürü ve işadamı Zarrap odaklı olarak yürüyor.

Mutlu: “Soruşturma sürerken açıklama yasal değil”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu ise soruşturma hakkında yorum yapmadı. Mutlu, “adliyemizin yürütmekte olduğu bir çalışmadır. Dolayısıyla adli soruşturmanın devam ettiği aşamada daha detaylı bir bilgi paylaşma imkanımız adli açıdan mümkün değildir. Adliyemizin yürütmekte olduğu çalışma, bitirilince kamuoyu görecektir. Soruşturma devam ederken açıklama yapmak yasal olarak doğru değil” dedi.

Erdoğan: “Boyun eğmeyiz, Türkiye üzerinde operasyon yapılacak ülke değil”

Hükümetten şimdilik kadar herhangi bir açıklama gelmedi. Şeb-i Arus töreni için gittiği Konya’da toplu açılışta konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan ise hiçbir tehdide boyun eğmeyeceklerini söyledi.

İsim vermeden Gülen Hareketi’ni suçlayan Başbakan, “istedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler, kirli ittifakların içine girsinler, buradan bir kez daha tekrar ediyorum. Mühür milletin elindedir. Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Ayarlarımızı değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. AK Parti iktidarı buna izin vermez” dedi.

Bakan çocuklarının da gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonuna değinmeyen Erdoğan, içerden ve dışarıdan diz çöktürme çabaları olduğunu, tuzaklar kurulduğunu söyledi. Bu çabaların başarısız kalacağını belirten Başbakan, “kimin ne hesabı varsa seçimlere girsin” şeklinde konuştu. Toplantı çıkışı gazetecilerin sorularıyla karşılaşan Başbakan Erdoğan, “adli süreç, şu anda yorum yapamam” demekle yetindi.

Gülerce: “Yapılan cemaat operasyonu değil devlet operasyonudur”

Başbakan’ın imalarının hedefi olan “Gülen Hareketi”in önemli ismi Hüseyin Gülerce ise twitter hesabından iddiaları reddetti.

Gülerce, "devam eden operasyonu Hizmet Hareketi'ni hedef göstererek hedef saptırma gayretleri var. Yargıda ve Emniyet’te tasfiye edildikleri bangır bangır söylenen insanlar cumhuriyet tarihinin en derin operasyonuna nasıl imza atıyor? Bu devlet operasyonudur” dedi.

CHP’li Tekin: Bakanlar istifa etmeli

Ana muhalefetteki CHP ise süreci yakından takip etmek için Meclis Grup Başkan Vekili Engin Altay başkanlığında kriz masası kurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise operasyonun Başbakan Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapıldığını iddia etti. Türkiye’nin yolsuzluk haritasını iki yıl önce açıkladığını belirten Tekin, "soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için çocukları gözaltına alınan bakanların istifa etmeleri gerekir” dedi.

Bir gazetecinin "operasyon kapsamında CHP’li belediyelerin isimlerinin de geçtiği iddia ediliyor" demesi üzerine Tekin, "bu sorun AKP, CHP, BDP sorunu değil. Burada bir olumsuzluk varsa kime gidiyorsa ona kadar gitsin. Başbakanın bilgisi dahilinde devam eden operasyonun devam etmesini bekliyoruz” yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı