AMERİKAN VATANDAŞI OLMANIN EN KESTİRME YOLU

AMERİKAN VATANDAŞI OLMANIN EN KESTİRME YOLU

Türkiye'den binlerce kişinin yerleşmek için başvurduğu ABD Vatandaşlığının en kestirme yolu yatırım yapmak. işte ayrıntılar

 
EB-5 Yatırımcı Programı kapsamında ülkede 500 bin dolarlık yatırım yapan yabancılara Green Card veren ABD'nin, bu yolla 2015'te 3 milyar dolarlık yatırım çektiği bildirildi.
 

KÜRESEL EKONOMİ KRİZİNİN YATATTIĞI SEKTÖR

Küresel ekonomide yaşanan sorunlar nedeniyle yabancı yatırımcı çekme konusunda sıkıntı yaşayan ülkeler, bu zorluğu aşmak için birçok yol deniyor.

1992'DEN BERİ UYGULANIYOR

Bu kapsamda ABD, 1992 yılından itibaren uyguladığı EB-5 Yatırımcı Programı ile Amerika içerisinde devlet tarafından onaylanmış bölgesel merkezlerde yer alan bir projeye 500 bin dolar yatıran yatırımcıya Green Card veriyor.

İŞTE AYRINTILAR

Yurt dışı yaşam, sağlık ve eğitim alanında danışmanlık hizmeti veren Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın, konuya ilişkin sorularını yanıtladı.
Akaydın, EB-5 Yatırımcı Programı'nın amacının, Amerikan ekonomisine yabancı yatırımcıların girişini kolaylaştırmak, yatırımlarla iş gücü oluşturmak, karşılığında da yabancı yatırımcı ile ailesine Green Card verilmesi olduğunu söyledi.

YATIRIMCI PROGRAMI

EB-5 Yatırımcı Programı kapsamında Amerika içerisindeki bölgesel merkezlerde yer alan bir projeye 500 bin dolar yatıran yabancılara, karşılığında kendisine ve ailesine önce 2 yıllık, daha sonra ömür boyu kalıcı Green Card verildiğini aktaran Akaydın, bu yatırımcıların geçici Green Card'larını aldıkları andan itibaren Amerika'nın istedikleri yerine yerleşebileceğini kaydetti.

 AMERİKAN VATANDAŞLIĞI 2.5 YIL SONRA

Akaydın, bu kişilerin aynı zamanda iş kurma veya bir şirkette çalışma hakkı da elde ettiğini belirterek, "Eğitim ve sağlık hizmetlerinden diğer Amerikalı vatandaşlar gibi yararlanabilirler. Sadece seçimlerde oy kullanamazlar ve Amerikan pasaportları yoktur." dedi.

Hemen Amerika'ya yerleşmek istemeyen yatırımcıların ise yılda en az bir kez giriş-çıkış yaparak Green Card'larını muhafaza edebileceğini anlatan Akaydın, bu kişilerin 5 yıllık bir dönemin en az 2,5 yılını Amerika'da geçirmeleri halinde vatandaşlık hakkı kazanıp Amerikan pasaportu alabildiğini vurguladı.

Akaydın, bu kişilerin çifte vatandaşlık anlaşması uyarınca Türk vatandaşlıklarını kaybetmeyeceklerini, her iki ülke vatandaşlığının da devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı