AMERİKAN BASININDAN; "ERDOĞAN KEÇİLERİ Mİ KAÇIRDI" MANŞETİ

AMERİKAN BASININDAN; "ERDOĞAN KEÇİLERİ Mİ KAÇIRDI" MANŞETİ

Amerikan Politico dergisinde yer alan makalede Erdoğan'ın "dünya lideri" olmasının balondan ibaret olduğu vurgulandı.

Washington merkezli medya kuruluşu Politico’nun Temmuz/Ağustos sayısındaki dergide yer alan makalede Erdoğan için, "keçileri mi kaçırdı?" yorumuyla agresif tarzına vurgu yapıldı. Geçenlerde oynanan dostluk maçında Erdoğan'ın 15 dakika içinde yaptığı hat-trick (3 gol) Putinvari gösterilere benzetildi. Dergide yer alan Steven Cook imzalı makaleden öne çıkanlar;

"AMERİKA HİTLERİ NE BİLİR" SÖZÜNE TEPKİ
“…Türkiye başbakanı Erdoğan, İsrail'in yaptıklarını Naziler'e benzetirken "Amerikalılar Hitler'i ne bilir?" diyor 200 bin gencini II.Dünya savaşında Avrupa'da kaybetmiş bir millete dair söylüyor bunu. Bunları söyleyen başbakan bir hezeyan ve hayal içinde Dünya lideri olma balonunu yutturuyor. Tıpkı futbolcu olarak yer aldığı dostluk maçında her ne hikmetse 15 dakikada 3 gol attığına seyircileri inandırdığı gibi; bu Putin'in absürd spor/avcılık gösterilerindeki üstün başarılı olduğu gösterilere benziyor. "

CESARET MADALYASINI KENDİ İADE ETMEDİ

"Kaddafi İnsan Hakları Ödülü'nün de sahibi Erdoğan, Amerikan Yahudi Yüksek Konseyi'nin 2004 yılında Türkiye'deki Musevi vatandaşlarına korumacı yaklaşımı Ortadoğu'da şuursuz teröre karşı gösterdiği işbirliği için verilen Cesaret Madalyası geri istenmişken, kendisi karar vermiş gibi geri vermekten memnuniyet duyduğunu açıklıyor." 

"Dostluk maçındaki olanlar gibi çoğu şey; Erdoğan gençken amatör kümede oynamış bir futbolcuydu, en iyi zamanlarında acaba 15 dakikada 3 gol birden atıldığına kaç kere şahit olmuştur? Seyirciler hezeyan içinde izlemeye devam ediyor.” 

tfc-0801-cover-sm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı