Amerikan Basını; 'Yeni Dalga Geliyor'

Amerikan Basını; 'Yeni Dalga Geliyor'

Amerikan basını ne diyor

AMERİKALI TÜRK BUNLARI YAZDI

Türkiye sabah saatlerinde dev bir operasyonla uyandı. İçlerinde 3 bakanın çocuklarının da olduğu operasyonun yankıları sürüyor. İçişler Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğulları gözaltına alındı. Başta Amerikan basını olmak üzere dünyada büyük yankılar uyandıran operasyonda yapılan yorumlarda başlatılan operasyonun arkasının geleceğinden söz edildi. Amerikan medyasının haberlerini sitesinde özetleyen Amerikalı Türk'e göre, büyük bomba önümüzde ki günlerde patlayacak. Sitede yazılanlar özetle şöyle.

DEVAMI YARIN

Yaşanan bu şokun ardından Ankara Kulislerinde yeni bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre rüşvet ve yolsuzluk operasyonun devamı yarın yaşanacak. Bakan oğullarına kadar uzanan operasyonun ikinci gününde ‘yeni dalga’ beklenirken Radikal gazetesinde yer alan haber kulisleri doğrular nitelikte. İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kağan Çağlayan, Bakan Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın gözaltına alındığı Kara para aklama, rüşvet ve altın kaçakçılığı suçlamalarının yer aldığı soruşturma dosyası bakanlara kadar uzanacak. Bakanlarla ilgili incelemelerin tamamlanmasının ardından soruşturma izni alınabilmesi için fezleke hazırlanarak TBMM’ye gönderilecek.

EN ÇOK ZAFER ÇAĞLAYAN'IN İSMİ GEÇİYOR
İddiaya göre soruşturmada Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da isimlerinin yanında Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da bulunuyor.
Radikal’den Fatih Yağmur’un haberine göre; Daha önce savcılar MİT Müsteşarı ve MİT görevlilerini ifadeye çağırmış, Başbakanlığın izin vermemesi üzerine ise bir MİT krizi yaşanmıştı. Yolsuzluk soruşturmasında da bakanlar için istenecek soruşturma izninde de benzer bir kriz yaşanması bekleniyor. İddiaya göre operasyonun 7 Şubat krizinin ardından yaşanan en büyük kriz olduğu belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı