AMERİKAN BASINI;  "ERDOĞAN KAPI EŞİĞİNDE"

AMERİKAN BASINI; "ERDOĞAN KAPI EŞİĞİNDE"

"Soruşturma Erdoğan'ı Kapı Eşiğine Getirdi"

Wall Street Journal gazetesi, 'Türkiye'nin Bizans Skandalı' başlıklı analizinde yolsuzluk karmaşıklığına dikkat çekerek soruşturmanın Başbakan Erdoğan'ı tehdit ettiğini yazdı.

Gazete eleştiri ve görüş sayfasındaki analizinde, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'deki yolsuzluk skandalı yüzünden geçtiğimiz haftadan bu yana yabancı güçleri suçladığını ancak üç bakanının istifasının ardından rüşvet skandalını Başbakan'ın kapı eşiğine getirdiği yorumunu yaptı.

Operasyonun başladığı 17 Aralık'tan sonra Başbakan'ın Türkiye genelinde çok sayıda şube müdürünü görevden aldığına dikkat çeken analizde, AKP'nin ulusal platformda bugüne kadar ciddi bir rakiple yüzleşmediği, Başbakan Erdoğan'ın Gezi protestolarına acımasız bir şekilde karşılık vermesine karşın bu gösterilerin, Erdoğan'ın uluslararası düzeyde saygınlığına zarar verse de siyasi hâkimiyetine zarar vermediği yorumu yapıldı.

Ekonomi ve İçişleri Bakanlarının soruşturmaları ayıplayıp kendilerinin ve Başbakan'ın masum olduğunu açıklayarak istifa ettiklerini ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ülkenin menfaati için kendisi ile birlikte Başbakan'ın da istifa etmesi gerektiği açıklamasıyla büyük ses getirdiğini yazdı.



'BU SKANDAL ERDOĞAN'IN YAKASINI BIRAKMAYACAK'

Yazı, bunun iyi bir gelişme olduğu vurgulanarak özgür toplumların özgür kalmak için kontrol ve dengeye ihtiyaçları olduğuna ve kanunun işlerliğinin, yargının, savcının ve polisin siyasi bağımsızlığa ihtiyaç duyduğu ifade edilerek şu şekilde noktalandı: 'Bu skandal, Erdoğan ve partisinin siyasi olarak dokunulamaz olmadığını ve gayretli bir muhalefetin ülkenin tek partili yönetiminden kurtarabileceğini gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın yeni göreve getirdiği polis şefleri sayesinde bu çekişmede ilk turu kazanabilir. Eğer bu yolsuzluk suçlamalarının AKP üyeleri ve onların aileleri arasında doğru olduğu kanıtlanırsa bu skandal, Erdoğan, iktidarda kaldığı sürece yakasını bırakmayacak ve iktidarda kalış süresini kısaltacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı