Amerikalı kadın sırra kadem bastı

Amerikalı kadın sırra kadem bastı

Ailesinin fotoğraf çekmek için Türkiye’ye geldiğini söylediği ve 9 gündür kendisinden haber alınamayan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı turist Sarai Sierra(33)’yı bulmak için polis seferber oldu.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne iki gün önce Amerikan Konsolosluğu tarafından vatandaşları Sarai Sierra’nın 19 Ocak 2013 tarihinden itibaren ortadan kaybolduğu başvurusu yapıldı. Başvuru üzerine harekete geçen Kayıplar Büro Amirliği ekipleri, olayı aydınlatmak için çok yönlü çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda genç kadının, İstanbul’a gelmeden önce internet üzerinden görüştüğü ve Beyoğlu’unda kalan bir öğrencinin evinin bir odasını 13 günlüğüne kiraladığı ortaya çıkarıldı.

Genç kadının, 8 Ocak’ta İstanbul’a gelerek kiraladığı odada kalmaya başladığı, 15 Ocak’ta Amsterdam’a gittiği, 16 Ocak’ta ise buradan Münih’e geçtiği 19 Ocakta da tekrar İstanbul’a geldiği belirlendi. Genç kadının 22 Ocak için ise ülkesi ABD'ye bileti olduğu belirlendi

Genç kadının Hollanda ile Almanya’ya neden gidip geldiği de anlaşılamazken polis genç kadının ABD’deki ailesine telefonla ulaştı. Ailenin, genç kadının İstanbul’da birisiyle internet üzerinden sohbet etiğini söyledikleri öğrenildi. Bu yönde yapılan araştırmalara rağmen ailenin söz ettiği kişinin kimliğine de ulaşılamadı.

Odayı kiralayan Yiğit Yetmez de emniyette ifade verdi. Yetmez, Sierra’yı en son 19 Ocak’ta gördüğünü, evden çıkarken kendisine yemek almaya gittiğini söylediğini bildirdi. Genç kadını kaldığı odada yapılan aramada, pasaportu ve bazı özel eşyaları bulundu. Genç kadının üzerinde bulunduğu tahmin edilen cep telefonunun ise kapalı olduğu belirlendi. Bu nedenle teflonundan sinyal alınamadığı öğrenildi. 

Polis ekipleri, genç kadını en son çıkış yaptığı evin civarındaki MOBESE ve güvenlik kameralarını da inceledi. Yapılan incelemede genç kadının tek başına yürürken iki defa kameralara görüntülerinin yansıdığı görüldü. Genç kadını yürüdüğü yöne doğru olan bütün MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerinin incelemesi sürüyor.

KAYIP ABD’Lİ KADININ KOCASI İSTANBUL’A GELDİ

New York’tan İstanbul’a gelen Sarai’nin eşi Steven Sierra Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada,bir an önce eşini bulmayı umut ettiğini söyleyerek,karısı ile en son 21 Ocak Pazartesi günü konuştuğunu belirtti.Eşinin ertesi günü ABD’ye döneceğini ifade eden Sierra, "Geçen hafta kayboldu. ABD’ye dönmeyi umuyordu. Türkiye’de bir yerde İstanbul’da kayboldu. Onu bulmayı umuyorum.Eve dönüş için heyecanlıydı “ diye konuştu. 11 ve 9 yaşlarında iki oğlu olan Sierra'nın 14 yıllık eşiyle aralarında hiçbir problem olmadığını belirten Steven Sierra, onları terk etmek için bir sebebi olmadığını belirtiti.Sierra kendisiyle birlikte gelen kardeşi David’le birlikte havalimanından konsolosluğa gitti.

Ailesinin endişeli bir şekilde kendisinden haber almayı beklediği 33 yaşındaki Sierra, bir klinikte resepsiyonist olarak çalışıyordu. Üniversite eğitimine devam eden Sierra aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyor. Instagram’da “made_in_NY" hashtag’iyle hesabı bulunan Sierra’nın takipçileri de kayıp kadının bulunması için kampanya başlattı. ABD basınında da konu büyük yankı buldu.

AMERİKALI KADINA BİR ODASINI KİRALAYAN YİĞİT YETMEZ KONUŞTU 

KAYIP Amerikalı Sarai Sierra'ya internet üzerinden oda kiralama sitesi aracılığı ile kaldığı evin bir odasını kiralayan üniversite mezunu Yiğit Yetmez "20 ocak'tan beri kendisinden haber alamıyoruz. Polis ve konsolosluk yetkilileri için elimizden geleni yaptık. Onu son olarak burada gördüm. Sultanahmet çevresinde yürüyüş yapmaktan hoşlandığını söyledi" dedi. 

Tarlabaşı'ndaki evin bodrum katındaki dairesinden öğlen saatlerinde çıkan Yiğit Yetmez, habercilerin sorusu üzerine, "Yetkililer için elimizden geleni yaptık. Konsolosluk olsun, emniyet müdürlüğü olsun. Her şekilde araştırıyorlar. Biz de bekliyoruz. Odada pasaportu, şarj aleti ve elbiseleri dışında bir şey yok. Şu an eşyaları hala orada. Ya konsolosluk aracılığı ile ya da eşinin eşyaları direk almasını bekliyoruz. Odada tek kalıyordu" dedi.

Sarai Sierra'yı son olarak evde gördüğünü söyleyen Yiğit Yetmez, "20 Ocak'tan beri kendisini görmedim. 13 günlük odanın ücretini internet sitesi üzerinden ödedi" dedi. Siz de zanlı mısınız? sorusuna ise Yiğit Yetmez, "Hukuksal olarak bir durum yok. Duygusal durumlar işin işine girerse eşi buraya gelip sıra dışı bir yöntem uygular, diye şu an için iletişimi bilgilerimi gizli tutmayı tercih ederim" dedi. Yiğit Yetmez bir soru üzerine de "Ben de bu evde yaşıyorum" dedi.