AMERİKALI EŞİNİ ÖLDÜREN MODACI DAVASINDA ŞOK İFADE

AMERİKALI EŞİNİ ÖLDÜREN MODACI DAVASINDA ŞOK İFADE

'Mısırlı üniversite öğrencisiyle ilişkisi araştırılsın'


BODRUM'da ABD'li eşi Easter Giovanna Parker S.'yi, çocuğunun gözü önünde öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan modacı İhsan Bora S.'in 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına rağmen akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmediği belirlendi.

3 HAFTA RUH SAĞLIĞI GÖZLENECEK

Mahkeme heyeti, raporun gelmemesi nedeniyle duruşmayı ikinci kez aynı nedenle erteleyip, sanığın hastaneye sevkinin yapılıp, üç hafta boyunca müşahade altında tutularak cezai ehliyetinin olup, olmadığının tespiti yönündeki kararını yineledi.

OĞLUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE

Olay, geçen yıl 6 Nisan'da meydana geldi. Bir çocuk babası modacı 37 yaşındaki İhsan Bora S., Mart ayında kiralayıp taşındıkları Gümüşlük Mahallesi, Özgüvendik Sokak'taki villarında, ABD'li eşi 39 yaşındaki Easter Giovanna Parker S. ile akşam saatlerinde yemek yedikten sonra alkol almaya başladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde, çift arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, saat 00.30 sıralarında, masadaki ekmek bıçağını kapan İhsan Bora S., 1 yaşındaki oğullarının da evde bulunduğu sırada ABD'li eşi Easter Giovanna Parker S.'yi boğaz ve göğsünden yaraladı. Aşırı kan kaybeden Easter Giovanna Parker S., olay yerinde yaşamını yitirdi. 

BAYILDIM DİYE İFADE VERDİ

Olayın ardından bayıldığını öne süren İhsan Bora S., cesedin başında sabaha kadar kaldıktan sonra Ankara'da yaşayan ablalarını arayıp cinayeti bildirdi. Eve gelen ablalarının durumu jandarmaya bildirmesi üzerine olay ortaya çıktı. Gözaltına alınan İhsan Bora S. tutuklanırken, çiftin 1 yaşındaki oğulları B.S. ise yakınlarına teslim edildi. 

ÖMÜR BOYU İSTENDİ

Olayı soruşturan savcı Serhat Bişkin, sanık İhsan Bora S. hakkında 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Bodrum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. 

Davanın bugün görülen altıncı duruşmasına Muğla Cezaevi'nde tutuklu sanık İhsan Bora S., telekonferans yöntemiyle katıldı. Sanık İhsan Bora S.'nin avukatı Mustafa Açıkgöz ve öldürülen Easter Giovanna Parker S.'in annesi Joan Barbagallo Parker ile babası James Joseph Parker ve avukatları Hamiyet Karaaslan da duruşmadaki yerlerini aldı.

DOSYADA RAPOR YOK

Davanın dördüncü duruşmasında mahkeme başkanı hakim Yakup Yıldız'ın sanık İhsan Bora S.'nin cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine karar vermesine rağmen, dosyada bu konuyla ilgili raporun olmadığı belirtildi. Hakimin "Diyeceğin bir şey var mı?' sorusuna üzerine sanık İhsan Bora S. "Hayır" yanıtını verdi. 

Mahkeme heyeti, sanığın hastaneye sevkinin yapılıp, üç hafta boyunca müşahade altında tutularak cezai ehliyetinin olup, olmadığının tespiti yönündeki kararını yineleyip, duruşmayı bir kez daha erteledi. Yaklaşık 30 dakika süren duruşma çıkışında öldürülen Easter Giovanna Parker S.'nin anne ve babası elele tutuşarak adliyeden ayrıldı.

'MISIRLI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİYLE İLİŞKİSİ ARAŞTIRILSIN'

Sanık İhsan Bora S.'nin avukatı Şenol Yılmaz duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, cinayetin işlenmesine neden olan etkenlerin savcılık makamınca araştırılmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi:

BİR MISIRLI ÖĞRENCİ İLE İLŞKİSİ VAR

"Cinayette işlendiğinde müvekkilimin şu anda da olduğu gibi akıl sağlığı yerinde değildi. Çünkü eşinin olaydan önce Mısırlı, 'Selim' isimli üniversite öğrencisi ile birlikte olduğunu sosyal paylaşım sitelerinden yaptığımız araştırmada ortaya çıkardık. Savcılığın da bunun göz önüne alınmasını ve bu bilgileri ortaya çıkarmasını bekliyoruz. Müvekkilimin psikolojisi olaydan önceki günlerde eşinin kendisini aldatmaya yönelik tavırları ile zaten bozulmuştu. Olay gecesi bile Easter Giovanna Parker S. bir saatliğine ortadan kaybolmuş, bir yerlere gidip gelmiştir. İstanbul'daki bir üniversitede öğrenci olan Mısırlı Selim olarak bilinen kişi ile Easter Giovanna Parker S.'nin ilişkisinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Hiçbir baba cinnet getirmeden çocuğu önünde eşini öldürmeye yeltenmez." 

ÇOCUĞUN VELAYETİ İÇİN BAĞIŞ YAĞDI

Öte yandan eşi tarafından öldürülen Easter Giovanna Parker S.'nin ABD'deki arkadaşları 'http://www.youcaring.com/other/esther-s-community/162541' sitesinde biraraya gelerek çiftin 2 yaşındaki çocukları B.S.'nin velayetinin anneannesine verilmesi için açılacak velayet davası ve mahkeme masraflarında kullanılmak üzere 41 bin 524 dolar bağış toplandığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı