AMERİKA'DAN PKK VE AKP''YE UYARI

AMERİKA'DAN PKK VE AKP''YE UYARI

"PKK'nın Türkiye'ye karşı saldırılarını durdurmasını ve Türk hükümetinin orantılı yanıt verdiğini görmek istiyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, terör örgütü PKK'nın saldırılarını durdurmasını ve PKK'nın şiddetten vazgeçmesini istediklerini söyledi.

GÖRÜŞMELER YENİDEN BAŞLASIN

Toner, Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Ağrı'da jandarma karakoluna düzenlediği ve iki askerin şehit olması ve 20 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan intihar saldırısı ile ilgili soruya verdiği yanıtta, ABD'nin PKK'nın saldırılarına son vermesini istediğini dile getirdi. Toner, "Bu saldırıların son bulmasını, PKK'nın şiddetten vazgeçmesini ve Türk hükümetiyle görüşmelere yeniden başlamasını istiyoruz" dedi.

TÜRK HÜKÜMETİNİN ORANTILI YANIT VERDİĞİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ

Toner, Türkiye'nin PKK'ya karşı düzenlediği operasyonlarda sivil kayıplar bulunduğuna yönelik iddiaların sorulması üzerine, operasyonda sivil kayıplar olduğunu görmek istemediklerini ve bu tür haberleri çok ciddiye aldıklarını belirtti. Toner, "PKK'nın Türkiye'ye karşı saldırılarını durdurmasını ve Türk hükümetinin orantılı yanıt verdiğini görmek istiyoruz" diye konuştu.

Toner, PKK'nın saldırılarda bulunması üzerine Türkiye'nin kendini savunma hakkı olduğuna inandıklarını, ancak aynı zamanda şiddetin sona ermesini istediklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı