Amerika'dan Müdahale Mesajı Çıkmadı

Amerika'dan Müdahale Mesajı Çıkmadı

Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.


FLAŞ AÇIKLAMA;ERDOĞAN GAZZE'DEN SONRA İSRAİLE DE GİDECEĞİNİ SÖYLEDİ..

ABD'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Barack Obama, ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Nafiz ALBAYRAK – WASHINGTON D.C
 
 
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında Beyaz Saray’da gerçekleşen görüşme sona erdi. Görüşme 2.5 saatten uzun sürdü. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. 
 
ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Esed rejimi üzerindeki baskıya ve muhalefetle çalışmaya devam edeceğiz. Esed'in içinde olmadığı demokratik bir geçiş süreci için çaba göstermeye devam edeceğiz. Esed'in gitmesi konusunda kararlıyız. Esed'in ortaya koymuş olduğu, çözüme olanak vermeyen şiddet bitmeli. Suriye konusunda Türkiye ile yakın çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Obama, Türkiye'nin önümüzdeki günlerdeki Cenevre görüşmelerinde Suriye'de tarafların bir araya getirilmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.
 
'ABD İLE TAM MUTABAKAT'
 
Toplantıda sözlerine Boston'daki terör saldırısını kınayarak başlayan Başbakan Erdoğan, görüşmede Suriye'nin bir numaralı konuları olduğunu kaydetti.
 
Suriye konusunda ABD ile tam bir mutabakat içinde olduklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Suriye ile ilgili geldiğimiz süreç ve bundan sonra yapılabilecek olanları görüştük. Düşüncelerimizin örtüştüğünü gördük. Bu konuyu akşam yapacağımız görüşmede daha detaylı olarak ele alacağız. Suriye'de kanlı sürecin sonlandırılması ve yeni bir yönetimin inşası konusunda ABD ile tam bir mutabakat içerisindeyiz. Suriye'de muhalefetin desteklenmesi, bölgenin terör örgütlerinin faaliyet sahası olmasının engellenmesi, azınlıkların güvenliklerinin sağlanması öncelikli yapılması gerekenlerdir. Akşam ki görüşmemizde bunları detaylandıracağız."


AMERİKA'DAN CANLI YAYIN