AMERİKA'DAN DAVUTOĞLU'NA JET YALANLAMA

AMERİKA'DAN DAVUTOĞLU'NA JET YALANLAMA

Amerika ve Türkiye arasında çok sık yaşanan yalanlama olaylarına bir yenisi daha eklendi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ofisinden yapılan açıklamada,Cumhuriyet'in haberine göre, Davutoğlu’yla telefonda yapılan görüşmede ABD’nin Türkiye’den Başika Kampı’nı terk etmesini istediği söylendi.

UÇAKTA YOK ÖYLE BİR ŞEY DEDİ DIŞİŞLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Oysa Davutoğlu uçakta soran kendisine yakın gazeticilere böyle bir şey yok demişti. Gece yarısı Dışişleribakanlığı ise zor anlaşılır bir açıklama ile Irakta ki askerlerin geri çekilceğini duyurdu. Dıişleri açıklamasında geri çekilme yerine "intikal" kelimesi kullandığı dikkat çekti.

IRAK HÜKUMETİ İLE BU İLİŞKİYİ YÜRÜTÜN DEDİ 

Başbakan Davutoğlu Brüksel dönüşü uçakta kendisine Biden’ın kendisine telefon görüşmesinde Türkiye’nin Kuzey Irak’tan askerlerini çekmesi çağrısı yapıp yapmadığını soran gazetecilere, “Biden’in böyle bir açıklaması gelmedi bana. Biden ile iki görüşme yaptım hiçbirinde bana askerleri çekmemiz gerektiğini söylemedi. Ama ‘Irak hükümeti ile uzlaşarak bunu yürütürseniz iyi olur’ dedi.” diye cevap vermişti.

‘BAŞİKA KAMPI’NI BOŞALTIN DEDİĞİMİZ DOĞRU’

Konuyu Joe Biden’ın ofisine soran Haberdar, Biden’ın ofisinden üst düzeyde bir yetkiliden şu yanıtı aldığını yazdı:

Bizim telefon görüşmesi ile ilgili yaptığımız açıklama doğru. Başkan Yardımcısı Türkiye'yi, daha önce Irak hükümeti ile koordine edilmemiş ve kabul edilmemiş Başika Kampı'ndaki güçlerini başka bir yere çekmesini güçlü şekilde tavsiye etti.

16 Aralık’ta Biden’ın ofisinden Başbakan Davutoğlu’yla yapılan telefon görüşmesi hakkında yapılan açıklamada, “Başkan Yardımcısı, ABD'nin Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını yineledi ve Türkiye'ye, Irak hükümeti tarafından izin verilmemiş bütün askeri güçlerinin Irak topraklarından çekerek aynı şeyi yapma çağrısında bulundu.” ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı