AMERİKA'DAN ÇOK SERT TWITTER AÇIKLAMASI

AMERİKA'DAN ÇOK SERT TWITTER AÇIKLAMASI

Twitter kapatmaya ABD çok sert bir tepki verdi.

ABD’den sert Twitter açıklaması
ABD, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitinginde, "Twiter mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Dış dünya şöyle der böyle der beni bağlamaz" diye konuşmasından birkaç sonra gelen Twitter yasağına sert tepki gösterdi.

KENDİ SÖYLEMLERİ İLE ÇELİŞİYOR

Başbakan Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği Bursa mitinginde yaptığı ""Twitter'in kökünü kazıyacağız" açıklaması ardından kapatılan ünlü sosyal paylaşım sitesi Twitter olayına dünyadan da büyük tepkiler gelmeye başlıyor. Dünya medyasının yer verdiği makalelerde büyük eleştiriler alan Başbakan Erdoğan ve hükümetine yönelik çok sert bir tepkide ABD Dışişleri bakanlıından geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Jen Psaki, Washington'da yaptığı gündelik basın toplantısına Türkiye'deki Twitter yasağıyla ilgili ABD'nin kaygılarını ve tepkilerini dile getirdi. "Kendi söylemleriyle model demokrasi oluşturmak istediğini belirten Türkiye kendisiyle çelişiyor" diyen Jen Psaki, Türkiye'de uygulanan yasağın kabul edilemez olduğunu belirtti. 

KONUŞMA HAKKINA KARŞI TECAVÜZE KARŞIYIZ

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Jen Psaki ABD merkezli Twitter'e erişimin yasaklanması konusunda yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'de ifade özgürlüğünü savunan ve özgürce konuşma hakkına tecavüze yönelik her türlü girişime karşıdır. Türk hükümetine, Twitter'a erişim yasağını kaldırma ve tüm sosyal medya platformlarına özgürce erişim sağlama çağrısı yapıyoruz" diye konuştu. Twitter'a, hükümet tarafından getirilen yasakla ilgili, ABD yönetimi ile herhangi bir görüşme yapıldığına ilişkin bilgisi olmadığını da belirten Psaki, aralarında ABD'nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone'nin bulunduğu Amerikalı yetkililerin, Twitter yasağı ile ilgili endişelerini Türk Hükümeti'ne ilettiğini söyledi. Jen Psaki, "Demokratik yönetimler, kendilerine meydan okumaları, kendisi gibi düşünmeyen farklı sesleri kabul etmek zorundadır" diye konuştu.

Psaki, bağımsız kısıtlanmayan medyanın, demokratik, açık toplumlarda, şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanması için çok önemli bir unsurlar olduğunu da vurguladı.