AMERİKA'DAN 3 İL İÇİN TERÖR UYARISI

AMERİKA'DAN 3 İL İÇİN TERÖR UYARISI

Türkiye'de daha önce gerçekleşen terör saldırılarını AKP Hükumetinden önce bildiren yabancı ülke elçiliklerinden 3 büyük il için ciddi uyarı geldi

İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu Türkiye’deki Amerikan vatandaşları için ‘limanlara gitmeyin’ uyarısı yaptı. ABD’nin, ilk kez Antalya ve İstanbul için doğrudan ‘yer’ uyarısı yapması da dikkat çekti. Türkiye'ye yabancı ülke büyükelçiliklerinden birbiri ardında terör tehditdi uyarıları yapılıyor.

SOMUT TEHDİT

AKP İktidarının konuya ilşkin sürekli sessiz kalması karşısında daha öncede olduğu gibi yabancı elçilikler kendi ülke vatandaşlarını Türkiye'de gerçekleşecek olası bombalı saldırılar için uyarıyor. 8 saat önce İsrail'den gelen uyarı bu kez ABD Büyükelçiliği'nden "Somut Tehdit" başlığı ile yapıldı.

TURİSTİK ALANLAR

Konsolosluk tarafından yapılan uyarıda; ” Antalya ve İstanbul’daki turistik alanlar ve limanlara gitmeyin. Somut güvenlik tehdidi var” denildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki Amerikan vatandaşlarını uyarmak için internet sitesi ve twitter hesabından "uyarı" yayınladı.

Yayınlanan uyarıda, başta İstanbul ve Antalya'daki meydan ve limanlar olmak üzere, turistik bölgelere yönelik "inandırıcı tehditler" olduğu kaydedildi.

Uyarıda, "Bu bölgelerin yakınlarındaysanız, lütfen azami dikkat gösterin. Kişisel güvenliğiniz için, yerel medyayı takip etmenizi tavsiye ederiz" ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL'DE 8 SAAT ÖNCE 2.KEZ UYARMIŞTI

Reuters'ın haberine göre İsrail, Türkiye'de bulunan vatandaşlarına "ülkeyi acilen terk edin" çağrısı yaptı.İsrail'in Ankara, İstanbul ve Antalya'yı 1. derecede riskli bulduğu ileri sürüldü.
İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı sonucunda 3 vatandaşının hayatlarını kaybetmesinin ardından İsrail hükümeti Türkiye'ye seyahatlere karşı 3. derece uyarı yayınlamıştı.

UYARI SEVİYESİ 2'YE ÇIKARILDI

İsrail tarafından yapılan açıklamada, DAEŞ'in Türkiye'deki turistik bölgelere saldırı düzenleyebileceği, bu nedenle terör alarmının yükseltildiği kaydedildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı