AMERİKA'DA OLAY FİLM KAPALI GİŞE OYNADI

AMERİKA'DA OLAY FİLM KAPALI GİŞE OYNADI

Sony şirketinin, siber saldırılar ve aldığı tehditler nedeniyle gösterime girmesini iptal ettiği tartışmalı “The Interview” (Röportaj) filmi Noel günü geceyarısı gösterildiği sinemalarda kapalı gişe oynadı.


Kuzey Kore liderini konu alan ve daha önce tehditler nedeniyle geri çekilen "The Interview" adlı film Noel'de geceyarısı ilk kez oynatılırken sinema salonlanlarına akın eden seyirciler ifade özgürlüğünü desteklerini göstermek için geldiklerini söyledi. Amerikanınsesi sitesinde yer alan habere göre, Başkan Obama'nın,  aldığı tehditlerden sonra, gösterimden kaldırma kararırını değiştiren Sony şirketine teşeşkür ettiği film büyük ilgi gördü. Kuzey Kore'nin tehdit ve siber saldırılar konusunu ısrarla ret ettiği filmi liderleri Kim Jong-Un izlerken bir fotoğrafı yayınlandı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE DESTEK İÇİN GELDİK

Sony şirketinin, siber saldırılar ve aldığı tehditler nedeniyle gösterime girmesini iptal ettiği tartışmalı “The Interview” (Röportaj) filmi Noel günü geceyarısı gösterildiği sinemalarda kapalı gişe oynadı. Sinema salonlarına akın eden seyirciler bilet kuyruğunda beklerken ifade özgürlüğüne desteklerini göstermek için geldiklerini belirtti.

SALONLARDAN BÜYÜK İLGİ

Filmin yapımcısı Sony firması,önce 200 bağımsız sinema salonunun bu karara iştirak edeceğini duyurmuş, ancak bu sayı daha sonra artarak 300’e çıkmıştı.

the-interview-1.jpg

BAŞROL OYUNCUSUNUN TWITTER MESAJI

Tartışmalı film, Çarşamba günü de aralarında Microsoft Xbox, Google Play ve Youtube gibi çeşitli platformlarda ücretli olarak gösterime sokulmuştu. Ancak filmin başrol oyuncusu Seth Rogen, sosyal medyada paylaştığı mesajda internetde gösterimi eleştirerek, “komediyi, en iyi izleme şekli sinemada, bir salon dolusu insanla izlemektir. Yani ben yerinizde olsam, böyle yapardım” dedi.

north-korea-3.jpg

KUZEY KORENİN BÜYÜK TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Komedi filminde, iki gazetecinin Amerikan İstihbaratı tarafından Kuzey Kore liderine suikast düzenlemeleri için görevlendirilmeleri anlatılıyor.

Kuzey Kore'nin büyük tepkisini çeken ve Noel günü gösterime girmesi planlanan filmin, yapımcı Sony firmasına yönelik geçen ay gerçekleştirilen siber saldırılar ve tehditlerin ardından firma tarafından gösterimden çekilmişti.Filmin gösterimini yapacak büyük sinema salonu zincirleri de tehdit ve siber saldırı hedefi olmuştu.

nkorea-movie-rogen-franco-adzic-062514_lead_media_image_1.jpg

OBAMA TEPKİ GÖSTERDİ

Sony'nin filmi geri çekme kararına ABD Başkanı Barack Obama tepki göstermişti. Amerika, siber saldırılardan Kuzey Kore’yi sorumlu tutarken, Pyongyang hükümeti bu iddiaları reddediyor.Kuzey Kore hükümeti söz konusu saldırıları kendilerinin yapmadığını ısrarla ileri sürerken, bir yandanda  Kuzey kore lideri Kim Jong-Un 'un üst düzey komutanlar ile birlikte neşe içerisinde filmi izlerken bir fotoğrafını yayınladılar.

kim-jong-un.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı