AMERİKA'DA IŞİD ALARMI

AMERİKA'DA IŞİD ALARMI

Amerikan polisi New York'da olağan üstü önlemler aldı

Irak Başbakanı Haydar El Abadi nin, IŞİD in, Paris ve New York şehir metrolarına saldırı planladığı yönündeki iddiaları ABD polisini harekete geçirdi. Başta New York Polis Depertmanı olmak üzere FBI'ın alarma geçirildiği, tüm şüpheli kişi ve olayların büyük bir titizlikle gözlem altına alındığı gelen haberler arasında.  11 Eylül 2001 terör faciasının ardından Amerikalılar bu tür sıkı tedbirlere alışkın görünselerde, tüm ülkede genel bir tedirginliğin başladığı ve İmdat Polis hattına gelen ihbarlarda büyük artışlar olduğu ileri sürülüyor.

HER YER POLİS DOLDU

Dünyanın en kalabalık nüfuslarından biri olan New York’ta, başta Times Meydanı olmak üzere şehrin birçok önemli noktasında güvenlik önlemleri artırıldı. Şehrin özellikle metro duraklarında görevli özel eğitimli personel, dedektör ve özel eğitimli köpeklerin sayısı artırılarak güvenlik tedbirleri alındı.
Özel eğitimli K-9 köpekleri, metro istasyonlarında ve çöp kutularında herhangi bir şüpheli olmasına karşın hazır bekletiliyor

HERKES DİDİK DİDİK ARANIYOR

bn-es489_nyatta_g_20140925162456.jpg

AMERİKA TETİKTE

11 Eylül 2001 yılında büyük bir sendrom yaşayan Amerikan halkı alınan tedbirlere aşılı görünmekle birlikte ciddi bir biçimde etkilenmişe benziyorlar. Bu nedenle alınan güvenlik önlemlerine asla sıkıntı ile yaklaşılmıyor. New York başta tüm Amerikan Eyaletlerine yayılacağı şimdiden belli olan sıkı tedbirlerin, terörist saldırıları önleyip önlemeyeceği bilinmiyor ama kapısı rüzgardan çarpıp büyük bir gürültü ile kapanan her Amerikalı'nın yerinden sıçrayacağı garantili görünüyor.

KENTİN KALABALIK HER NOKTASINDA BU GÖRÜNTÜLER VAR

1411681506918_wps_8_epa04417482_new_york_city.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı