Amerikan silikon vadisinde Müslüman girişimci patlaması

Amerikan silikon vadisinde Müslüman girişimci patlaması

Müslüman girişimcilerden oluşan bir grup da, Silikon Vadisindeki fırsatların değerlendirilmesi konusunda Müslüman toplumunu cesaretlendirmeye çalışıyor ve alınan sonuçlar sayılarında patlama yaşanmasına neden oldu.


Dünyanın aşama kaydettiği teknoloşik gelişimde en büyük paylarda birinin sahibi "Slikon Vadisidir." Eskiden çok nadir olarak bu vadide karşılaşılabilecek Müşlüman Bilim insanlarının artık sayısı artıyor.

DERNEKTE BULUŞUP ORTAKLIK DETAYLARI GÖRÜŞÜYORLAR

Amerika’daki teknolojik yeniliklerin merkezi olarak tanınan California’daki Silikon Vadisi, çok sayıda teknoloji firmasına da ev sahipliği yapıyor. Müslüman girişimcilerden oluşan bir grup da, Silikon Vadisi’ndeki fırsatların değerlendirilmesi konusunda Müslüman toplumunu cesaretlendirmeye çalışıyor.

Her ay, bir grup Müslüman girişimci, San Jose’deki Müslüman Toplumu Derneği’nde buluşuyor ve firma kurmaktan iletişim becerilerini geliştirmeye kadar pekçok farklı kariyer sorununu tartışıyor.

GELECEK İÇİN BİLGİ

Program, kısaca GIFT denilen “Growing Intellect for Tomorrow – Gelecek İçin Bilgi Birikimi Oluşturmak” adlı bir sivil toplum kuruluşunca geçen yıl başlatılmış. Kuruluşun başkanı Selim Muhammet, aynı zamanda uluslararası bir teknoloji firmasının direktörü.

“Müslüman toplumu için, iş dünyasında bir yer edinmek çok önemli. Sadece var olan işlerde çalışmak istemiyoruz, istihdam da yaratmak istiyoruz.”

FİLİSTİN'DEN ABD'YE

Programdan, Muhammet İbrahim gibi üyeler faydalanıyor. İbrahim, merkezi Filistin’de bulunan Leaders adlı bir örgütün Amerika temsilcisi. Leaders, Filistin’deki startup kurucularını, Silikon Vadisi uzmanlarından iş ve liderlik eğitimi almaları için Amerika’ya getiriyor. Uzmanların bazıları da GIFT’ten geliyor.

“GIFT’te çok başarılı, motivasyonu çok yüksek girişimciler var. Bu gruptaki bazı uzmanlar, bizim programdaki startup kurucularına da danışmanlık yapıyor.”

İbrahim, bu çabaların startup firmaların gelişmesine ve istihdam yaratmasına yardım etmesini umuyor.

GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEME YOLU

Ekonomi ve ticaretten sorumlu Amerika Dışişleri Bakanı Yardımcısı Charles Rivkin, GIFT gibi gruplarla çalışmanın girişimciliği desteklemek için harika bir yol olduğunu söylüyor.

“Girişimciliği desteklemek için bu tip toplantılarda biraraya gelmek, ekip çalışmasını teşvik etmek, danışmanlarla bağlantıya geçmek, Müslüman toplumunu ve diğer toplumları desteklemek çok önemli.”

GIFT’in, çoğu Silikon Vadisi’ndeki teknolojisi sektöründe çalışan toplam 150 üyesi var.

GIFT Başkanı Selim Muhammet, buluşturduğu zeki girişimcilerin birlikte daha büyük başarılara imza atmasını umuyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı