AMELİYATTAN ÖNCE KOŞUP GÜLÜYORDU

AMELİYATTAN ÖNCE KOŞUP GÜLÜYORDU

8 kızı olan çiftin, 4 yıl önce yaşadıkları erkek evlat sevinci çabuk söndü.

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde 8 kızı olan Mustafa ve Emine Geyik çiftinin 4 yıl önce yaşadıkları erkek evlat sevinci, minik Muhammet Bestami'nin akciğerinden hastalanmasıyla 1.5 yıldır drama dönüştü. Karnına bağlanan hortumla beslenen, boğazından açılan delikle nefes alıp veren minik Bestami'nin ailesi, çocuklarının eski sağlığa kavuşması için yetkililerden yardım istedi.

Televizyon tamircisi 52 yaşındaki Mustafa Geyik ile ev kadını eşi 42 yaşındaki Emine Geyik'in 8 kızdan sonra 2010 yılında bir erkek çocukları oldu. Muhammet Bestami ile erkek evlat sahibi olmanın mutluluğu yaşayan ailenin bu sevinci, 1.5 yıl önce akciğerinden hastalanmasıyla yarım kaldı.

Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde akciğerine kan az gittiği için doktorlar Muhammet Bestami'nin ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. Muhammet Bestami ameliyat için İstanbul'a götürüldü ve yürüyen, konuşan, gülen Bestami burada yapılan operasyonlar sonunda yatağa mahkum oldu. Midesine bağlanan hortumla beslenen, boğazında açılan delikle solunumunu yapmaya çalışan Muhammed Bestami'nin ailesi, çocuklarını iyileştirecek bir doktor arıyor.

'ESKİSİ GİBİ YÜRÜMESİNİ İSTİYORUM'

Oğlunun ameliyat öncesine kadar sağlıklı bir çocuk olduğunu belirten anne Emine Geyik, Muhammet Bestami'yi eski sağlığına kavuşturacak iyi bir doktor istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl mart ayında hastaneye gittik, ameliyat oldu, ameliyat sonrası bu hale geldi. 3 ay yattı yoğun bakımda. Çok kötüydü ameliyattan çıktığında. 2 defa ameliyat oldu. Önce akciğere az kan gittiği için, sonra da çok kan gittiği için ameliyat yaptılar. Anjiyo oldu, boğazı delindi, karnı delinip midesine hortum atıldı 3 ay içinde. Bakımı çok zor. Makine yardımıyla mideye atılan hortumla karnından besleniyor. Biz oğlumuza iyi bakılmasını istiyoruz, iyi bir doktor istiyoruz. Durumu ağır olduğu için nereye götürsek kimse ilgilenmiyor, iyi bir doktorun yardımcı olmasını istiyorum. Ameliyattan önceki gibi yürümesi, yemek yemesini istiyorum."

'2 DEFA KALBİ DURDU'

Ameliyatların ardından oğlunu eski sağlığını kazanması için Ankara'da, Adana'da, Kahramanmaraş'ta birçok hastaneye götürdüğünü ama çare bulamadıklarını belirten baba Mustafa Geyik ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Oğlumu, 'Akciğerine az kan gidiyor' diye Çapa Tıp Fakültesi'ne götürdüm. Bir hafta içinde ameliyat ettirip getirecektim. Fakat ameliyata girdi 3 ay yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımda 2 defa kalbi durdu, beynine oksijen gitmedi. İlk ameliyattan sonra bu defa akciğerine fazla kan gitmeye başlamış. Bu nedenle tekrar ameliyat ettiler. 3 ay sonra yoğun bakımdan çocuğumu bana boğazı delik, karnı delik bir robot gibi verdiler. Beni tanımıyor, sadece bir noktaya bakar şekilde verdiler. 'Al bunu götür. Bu yavaş yavaş düzelir' dediler. Bir yıldır bakıyorum, her gün hastane, her gün yoğun bakım. Sabaha kadar annesiyle birlikte başında bekliyoruz. Aspire ediyoruz, sürekli nefesi tıkanıyor. Biz yetkililerden sadece çocuğumuza bakacak, onu eski sağlığına kavuşturacak iyi bir doktor istiyoruz. Doktorlara sesleniyorum, bunun çaresi yok mu?"

 

Kaynak:Haber Kaynağı