AMELİYAT OLMAZSA ÖLECEK

AMELİYAT OLMAZSA ÖLECEK

ANKARA'nın Altındağ İlçesi Belediyesi Yaşlılar Yurdu'nda kalan ve çocukluktan omurilik rahatsızlığı bulunan 45 yaşındaki Hanife Aksu, ameliyat olması gerektiğini belirterek, "Ne ameliyat olacak, ne de omurilik sistemine takılacak protez...

ANKARA'nın Altındağ İlçesi Belediyesi Yaşlılar Yurdu'nda kalan ve çocukluktan omurilik rahatsızlığı bulunan 45 yaşındaki Hanife Aksu, ameliyat olması gerektiğini belirterek, "Ne ameliyat olacak, ne de omurilik sistemine takılacak protez cihazını alacak imkanım yok. Çaresizlik içindeyim" dedi.

ÖLÜM RİSKİ TAŞIYORUM

Omurilik çatısı çökmesi rahatsızlığı bulunan Hanife Aksu, ameliyat olamaması halinde ölüm riski taşıdığını belirtti. Aksu şunları anlattı:

"Omurilik çatısı her geçen gün eğiliyor. Bu eğilme iç organlarıma baskı yapıyor. Bu nedenle nefes almakta zorlanıyorum ve yemek yiyemiyorum. Boyum sürekli kısalıyor. Doktorlar 'ameliyat olmazsan felç olabilirsin ya da ölebilirsin' diye sürekli uyarıyorlar. Ameliyat olmak istiyorum, ama devlet hastaneleri bu riskli ameliyata yaklaşmıyorlar. Özel hastaneler de gücümün yetmeyeceği paralar istiyorlar. Geçtiğimiz ay İstanbul'da özel bir hastanede rahatsızlığım konusunda ücretsiz muayene oldum. Doktorlar 'ameliyat yaparak yaşam kaliteni artırabiliriz' dediler. Bu ameliyatın bedeli 70 bin TL'yi buluyor. Ne ameliyat olacak, ne de omurilik sistemine takılacak protez cihazı alacak gücüm yok. Çaresizlik içindeyim."

BEBEKKEN ANNESİNİN KUCAĞINDAN KAYIP DÜŞMÜŞ

Malatya'da 4 çocuklu ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Hanife Aksu, henüz 1.5 yaşındayken annesinin kucağından kayıp, 2 katlı binanın zemin katına düştü. Doktora götürülmeyen Hanife Aksu sakat kaldı. İlkokula ise annesinin kucağında götürülen Hanife 10 yaşında babasını, 12 yaşında ise annesini kaybetti. 14 yaşlarında fotoğraf çekmeyi öğrenip, diğer kardeşlerinin bakımını üstlenen Hanife, 18 yaşına girdiğinde 12 yaşındaki erkek kardeşi Hasan ile Ankara'ya bir yakınının yanına geldi. Belinde yaşadığı ağrılar nedeniyle ilk kez Ankara'da doktora götürülen Hanife, ağrı kesicilerle acılarını dindirmeye çalıştığını, ancak ilerleyen yıllarda yürüyemez duruma gelip, yatalak olduğunu söyledi.

OMURGASI İÇ ORGANLARINA BASKI YAPIYOR

Hastalığı nedeniyle 1.60 olan boyunun 1.40 santime düştüğünü, belinin sürekli eğilmesi sonucu iç organlarının baskı altında olduğunu kaydeden Aksu şöyle konuştu:

DEVLET AMELİYAT ETMEK İSTEMİYOR

KİMSESİZ HANİFE'NİN YAŞAMI 70 BİN TL'LİK AMELİYATA BAĞLI

"Devlet hastaneleri ameliyat yapmaktan kaçınırlarken, özel hastaneler ödeyemeyeceğim rakamlar çıkarıyorlar. Geçtiğimiz ay İstanbul'da özel bir hastande hastalığımla ilgili bir uzman doktor, ameliyat yaparak yaşam kalitemi yükseltebileceğini söyledi. Bu ameliyat masrafı en ekonomik 70 bin TL'ye çıkıyor. Yetim maaşı dışında bir gelirim yok, nasıl ödeyeceğim? Felçli olarak yatağa bağımlı yaşamak ve ölmek istemiyorum. Bu nedenle yardıma ihtiyacım var."

KİMSESİZ HANİFE'NİN YAŞAMI 70 BİN TL'LİK AMELİYATA BAĞLI

Kaynak:Haber Kaynağı