'Altıok zihniyeti tarihe gömülecek!'

'Altıok zihniyeti tarihe gömülecek!'

AKP'li Metiner, 'çözüm süreci' ile birlikte CHP'de çözülme başladığını savunarak, ''Altıok zihniyeti tarihe gömülecek. CHP, şimdiden bölünüp, parçalanmaya başladı zaten'' dedi.


Kayseri Melikgazi İlçe Danışma toplantısına, Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ile partililer katıldı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner 'çözüm süreci'nin başarıyla devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu çözüm sürecinde muhalefet partilerin hepsini korku salmaya başladı. Bu süreçte sesleri ne kadar fazla çıkarsa biliniz ki barometre gibidir. Demek ki çözüm süreci de o kadar başarılı işliyor. Silahlı unsurlar da sınır dışına çekilecek. Bu fitne de ortadan kalkacak ve yineden kucaklaşıp, kardeşleşeceğiz. Bu süreçte sordukları tek soru şu; 'Terör biterse ne olacak?' Terör biterse; sizin varlık nedeniniz de bitecek, bütün korkuları bu. Tabelalarınızı indireceksiniz, tabelalarınızı. CHP de dünyanın ve bölgenin son baasçı partisi olarak Esat kardeşi ile birlikte tarihe uğurlanacak. Türkiye'nin baasçı rejimi de CHP'nin şekillendirdiği, anayasanın her yerine yerleştirdiği, o altıok zihniyeti de tarihe gömülecek. CHP, şimdiden bölünüp, parçalanmaya başladı zaten. Çözüm süreci ile birlikte çözülmeye başladılar. MHP ise 3- 4 aydır hiç bir vatan evladının kanı dökülmedi diye rahatsızlık duyuyorlar. Tut ki bu süreç için hiç bir şey yapmamış olalım. 4 aydır hiç bir vatan evladının kanı dökülmüyor, bunu için bile AK Parti'ye teşekkür etmeniz lazım."

Toplantıda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, "Yurt dışındaki ülkeler, yurt içindeki iş birlikçileri ile birlikte bu ülke insanını ayırmaya çalıştılar” iddiasında bulunarak “Ama bu gün çok güzel bir noktaya gelindi. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesindeki insanların gözlerindeki pırıltıyı gördükçe, umutlanmamak elde değil. Bu görüntüler sürecin olumlu yönde ilerlediğinin göstergesidir. Bu süreci engellemeye çalışan insanlar zaman zaman kendilerini gösterecekler. Erciyes Üniversitesi'ni karıştırmaya çalışanlar, geçtiğimiz günlerde de Akil insanların yapmış olduğu toplantıyı karıştırmaya çalıştılar. Buraları karıştırmaya çalışanlara bakıyorsunuz, kimisi MHP'ye mensup insanlar, kimisi CHP, kimisi de İşçi Partisi'ne mensup insanlar. Bunların tek gayesi var Türkiye'nin ileri gitmesini önlemek. Bu süreçte kazana, bu ülkenin vatandaşı olacak" diye konuştu.