ALTIN VE DOLAR YÜKSELECEK

ALTIN VE DOLAR YÜKSELECEK

Ünlü yatırım uzmanı uyardı; "Yatırımcılar dolar ve altına koşacak.... Ekonomik gerilim olacak.."

Uluslararası finans ve yatırım uzmanı Jim Rogers, önümüzdeki dönemde Ukrayna ve Irak dahil olmak üzere bölgesel çatışmaların devam edebileceğini, bu dönemde altın ve doların ise yükseleceğini söyledi. Rogers, küresel ekonomiye ilişin soruları yanıtlarken, Yatırımlarımın bir kısmını dolarda tutmamın sebebi, önümüzdeki 2-3 yıllık dönemde daha fazla kur çalkantısı ve ekonomik gerilimin oluşacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

Altın almayı sürdürüyor

Dünyada finans uzmanları Mark Faber ve George Soros gibi altın yatırımları ile yakından tanınan Rogers, “Altın yatırımlarımı satmadım. Uzun zamandır altın almaya devam ediyorum. Peki altın güvenli liman mı? Bence o da değil. Bu dönemde insanlar altın ve dolara koşacaktır. Umuyorum ki; bir balon oluşup patlamadan altınlarımı satabilirim. Altın piyasasında ancak 5-6 yıl içerisinde bir balon oluşacağını düşünüyorum. O zamana kadar fiyatlar artacak” dedi.

Kısa vadede kazandırır

ABD Mer­kez Ban­ka­sı Baş­ka­nı Ja­net Yel­le­n’­ın açık­la­ma­la­rı ön­ce­sin­de risk al­mak is­te­me­yen ya­tı­rım­cı­la­rın sa­tı­şa geç­me­si ile bir­lik­te 1.320 do­la­ra ka­dar gerileyen altın yeniden yükseliyor. Ar­tan böl­ge­sel risk­le­rin al­tının kısa vadeli yük­se­li­şini des­tek­le­di­ği be­lir­ti­li­yor. Al­tı­nın on­su spot pi­ya­sa­lar­da 1.322 do­la­ra ka­dar çık­tı. Dü­ğün se­zo­nu do­la­yı­sıy­la ta­le­bin art­tı­ğı Ka­pa­lı­çar­şı­’da ise Cum­hu­ri­yet Al­tı­nı 606, çey­rek al­tın ise 149 li­ra­dan alı­cı bul­du.

Kaynak:Haber Kaynağı