Altın Kozayı Kazanan belli Oldu

Altın Kozayı Kazanan belli Oldu

ALTIN KOZAYI GÖZÜMÜN NURU VE YOZGAT BLUES KAZANDI
 
20'nci Altın Koza Film Festivali'nde büyük ödül törenine Gezi Olayları damga vurdu. En İyi Film Ödülü'nü alan Gözümün Nuru filminin yönetmeni Hakkı Kurtuluş, ödülü Gezi olaylarında gözünü kaybeden arkadaşlara adadığını söyledi. 

GECEYE GEZİ OLAYLARI DAMGA VURDU...
 
En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü Soğuk filmiyle alan Ahmet Emre Tanık ise "Sinirlenince güzelleşen Türkiye'ye adıyorum" dedi.
 
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü Köksüz filmindeki rolüyle alan Melis Ebeler, konuşmasında "Sanat özgürlük için direniştir" diye seslendi. 
 
Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda Boşluk adlı yapıtıyla Kurmaca Jüri Özel Ödülü alan Onur Gürler de filminde kürtaj konusunu ele aldığını belirterek, "Ödülü ağlayan annelere adıyorum. Özellikle son olaylarda hayatanı kaybeden 6 gencin annesini ithaf ediyorum" diye konuştu. 
 
Aynı yarışmada En İyi Canlandırma Ödülü'nü 'Tornistan' adlı filmle alan Ayce Kartal ise, "Türkiye ses çıkardı. Bu çıkarılan sesi duyduğu için jüriye teşekkür ediyorum" diyerek Gezi Olaylarına gönderme yaptı. 
 
Öte yandan ödül törenin ardından İlhan Şeşen ve Kürşat Başar konser verdi. Konser sırasında düzenlenen kokteyle alkollü içki servisi yapılmaması dikkat çekti.