ALTIN ARAMAK İÇİN DALDIĞI MAĞARADAN GERİ ÇIKMADI

ALTIN ARAMAK İÇİN DALDIĞI MAĞARADAN GERİ ÇIKMADI

Emrullah Ergen ile arkadaşı 42 yaşındaki Mustafa A. buradaki gölette tüplü dalış yaptı. Mustafa A. bir süre sonra dışarı çıkarken Emrullah Ergen çıkmadı.

ORDU'da iddiaya göre 53 yaşındaki Emrullah Ergen, arkadaşıyla birlikte altın aramak için girdiği mağaradaki gölette kayboldu.

ANKARA'DAN UZMAN EKİPLER GELDİ

Jandarma ve AFAD ekipleri dün geceden bu yana Ergen'e ulaşamazken, arama-kurtarma için Ankara'dan uzman ekipler çağrıldı.

GÖLETE TÜPLÜ DALIŞ YAPTILAR

Olay dün gece Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Gümüşköy Mahallesi'nde meydana geldi. Kaçak define aramak için daha önce maden ocağı olan atıl vaziyetteki ocağın içinde mağaraya giren Emrullah Ergen ile arkadaşı 42 yaşındaki Mustafa A. buradaki gölette tüplü dalış yaptı. Mustafa A. bir süre sonra dışarı çıkarken Emrullah Ergen çıkmadı.

PROFOSYENEL DALGIÇTI İDDİASI

 

Uzun bekleyişin ardından Ergen'in sudan çıkmaması üzerine arkadaşı durumu hemen jandarmaya bildirerek yardım istedi. Profesyonel dalgıç olduğu öğrenilen Emrullah Ergen'in kurtarılması için dün gece başlayan çalışmalar bugün de jandarma ve AFAD ekipleri tarafından devam etti. Yapılan tüm çalışmalara rağmen ulaşılamadı.

ANKARA'DAN UZMAN EKİP ÇAĞRILDI

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu olayla ilgili olarak gölet içindeki suda kaybolan Emrullah Ergen'e ulaşılması için Ankara'dan profesyonel jandarma arama-kurtarma ekiplerinin Ordu'ya çağrıldığını söyledi.

Jandarma ve AFAD ekiplerinin halen çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, "Define altın aramak için gölete iki kişi tüple dalmış, biri sağ kurtuldu. Kaybolan kişinin bulunması için jandarma ve AFAD ekipleri arama-kurtarma çalışması yürütüyor. İçeride tabanda su var. Görüş mesafesi çok az. Ankara'dan uzman jandarma ekipleri Ordu'ya çağrıldı. Profesyonel ekip gelerek diğer ekiplerle birlikte çalışmalarını sürdürecekler" dedi. Jandarma da olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı