Alparslan Türkeş'in kızı referandum kararını açıkladı

Alparslan Türkeş'in kızı referandum kararını açıkladı

Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş, Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi'nin davetlisi olarak katıldığı toplantıda...

Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş, Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi'nin davetlisi olarak katıldığı toplantıda, "Türk milletinin birliğini tehlikeye sokacak bir teklif olduğunu gördüğüm için hayır diyorum" dedi.
 

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, anayasa oylamasının sonucunu Türk milliyetçilerinin belirleyeceğini savundu. Oğan, "Türk milliyetçileri ayağa kalkıp 'bir dakika kardeşim. Biz bu ülkenin sigortasıyız, her zaman bunu böyle ifade ediyoruz. Bugün sigorta devreye girmiştir ve biz buna hayır diyoruz' diyorlar" dedi.

Odunpazarı Kent Konseyi ile Cumhuriyet ve Demokrasi Gönüllüleri'nin davetlisi olarak Eskişehir'e Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile birlikte gelen Sinan Oğan, Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. 

Çağrı Türkeş, burada yaptığı konuşmada referandumda "hayır" diyeceğini belirtti. Türkeş, şöyle konuştu:

"Geçen 15 senelik zaman zarfında ülkemize birçok tuzaklar kurulduğuna şahit olduk. Ve Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisinin birçok konuda aldatıldığını söyledi, itiraf etti. Bu son değişiklik teklifi de, son bir aldanmaya kapı açacak bir tekliftir. Ben bu şekilde nitelendiriyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, Türk Milletinin birliğini tehlikeye sokacak bir teklif olduğunu gördüğüm için hayır diyorum. Ve bunu rahmetli babam Alparslan Türkeş de tamamen onun ilkelerine karşı bir tekliftir bu. O hayatta olsaydı, böyle bir teklifi Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin yapması mümkün olmazdı. Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin böyle bir teklife öncülük etmesi bundan evvel bütün iddialarının çürütür mahiyette bir davranıştır ve hepimizi çok üzmektedir. Biz ülkemizin selameti için, partimizin ayakta kalabilmesi için gönülden hayır diyoruz."​

 

sol.org

İlgili Haberler