ALMANYA'DAN KONSOLOSLUK KAPATMA AÇIKLAMASI ; CİDDİ TERÖR BİLGİSİ

ALMANYA'DAN KONSOLOSLUK KAPATMA AÇIKLAMASI ; CİDDİ TERÖR BİLGİSİ

Federal Almanya Başkonsolosluğu'nun uyarısı üzerine Özel Alman Lisesi aynı güvenlik gerekçesi ile bugün bir gün süre ile tatil edilmiştir.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye’de artan terör ihtimali gerekçe gösterilerek Ankara ve İstanbul’daki diplomatik temsilciliklerin kapatılmasına ilişkin konuştu.

CİDDİ İSTİHBARAT BİLGİSİ ULAŞTI

Steinmeir, Berlin’de yaptığı açıklamada, “Dün akşam güvenlik birimlerimize Türkiye’deki Alman temsilciliklerine yönelik saldırı ihtimali konusunda somut ve ciddiye alınması gereken bilgiler ulaştı” dedi.

GEREKLİ ÖNLEMDİ

Almanya’nın başta Ankara Büyükelçiliği olmak üzere, İstanbul Başkonsolosluğu ve iki kentteki Alman okullarının kapatılması talimatını verdiğini kaydeden Steinmeier, “Gerekli bir önlemdi. Alman vatandaşlarının ve buralarda çalışanların korunması öncelikli bir konu” ifadelerini kullandı.

SEYAHAT UYARILARI YAPILACAK

Alman kurumlarına yönelik güvenlik önlemlerinin arttırılacağını da vurgulayan Steinmeier, önümüzdeki günlerde seyahat uyarılarının takip edilmesini de istedi.

NE ZAMANA KADAR KAPALI KALACAK BİLİNMİYOR

ALMANYA'nın İstanbul Başkonsolosluğu bugün kapalı. Beyoğlu'ndaki başkonsolosluğun kapısına bugün kapalı olunduğuna dair yazı asılırken nedeni ile ilgili açıklama yapılmadı. Beyoğlu'ndaki Özel Alman Lisesi de güvenlik gerekçesiyle bugün tatil edildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Lise yönetiminden yapılan duyuruda, 17 Mart 2016 tarihinde okulda ders yapılmayacağı belirtilerek, şöyle denildi:

"Değerli Velilerimiz ve Çalışanlarımız,

Federal Almanya Başkonsolosluğu'nun uyarısı üzerine Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesi ile bugün bir gün süre ile tatil edilmiştir. Bu uyarı özellikle Federal Almanya Başkonsolosluğu için geçerli olduğundan bu bölgeye gidilmesinden imtina etmenizi rica ederiz. Konuyla ilgili güncel bilgileri okulumuzun web sitesi üzerinden saat 08.00 itibariyle takip edebilirsiniz. Bilgilerinizi rica ederiz

ALMANYA'nın Gümüşsuyu'nda bulunan başkonsolosluk binasının önüne öğle saatlerinde 5 otobüs dolusu çevik kuvvet polisi ve 1 TOMA geldi. Gümüşsuyu Caddesi'ne konuşlanan polisler nöbet tutmaya başladı.

    

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı