ALMANYA'DAN FLAŞ IRAK OPERASYONU

ALMANYA'DAN FLAŞ IRAK OPERASYONU

Almanya vatandaşlarını bakın nasıl kurtarmış.

 
ALMANYA, Kuzey Irak’ta bulunan Siemens firması çalışanlarını, Bağdat Hükümeti ile işbirliği yaparak, IŞİD militanlarının kontrolünde bulunan bölgeden kurtardı.
 
Spiegel Online’ın haberine göre, 8’i Alman vatandaşı olmak üzere 50 işçinin Irak ordusuna ait bir helikopter ve Siemens firması tarafından tahsis edilen uçakla, Bağdat’ın 200 kilometre kuzeyinden alındığı Alman Dışişleri tarafından da doğrulandı. IŞİD militanlarının bölgeyi kontrol altına alması üzerine, Baiji kenti yakınlarındaki bir santralde saklanan işçilerin yaşamlarını tehlikeye atmamak için, Alman medyasının bugüne kadar haber yapmaktan özenle kaçındığı ifade edildi.

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın yoğun diplomatik çabası sonucu Irak merkezi hükümetinin devreye girdiği ve Irak ordusuna ait helikopterle Siemens işçilerini geçen pazar günü tehlikeli bölge dışına çıkarıldığı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Alman Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, Alman vatandaşlarının tehlikeli bölgeleri terk etmesini istemişti. Kuzey Irak’ta yaklaşık 1000 Alman vatandaşının daha bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı