ALMANYA'DAN ERDOĞAN'A ŞOK NOTA!

ALMANYA'DAN ERDOĞAN'A ŞOK NOTA!

Başbakan Erdoğan Köln ziyaretinde Almanlar'ı fena kızdırdı.

Başbakan Erdoğan'ın, Köln ziyaretinde Almanlar'dan gelen eleştirilere sert cevap vermesi Berlin'in sabrını son noktaya ulaştırdı. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi, dün Dışişleri'ne çağrıldı ve "Rahatsızlık" iletildi.

Erdoğan’ın özellikle kendisini, “Başbakan Erdoğan artık Türkiye ile ilgili olarak olumsuz bir imaj veriyor. Ziyaret Türk-AB ilişkilerini de olumsuz etkileyecek ve Türkler’e bunun bedeli olacak” diye eleşterin Yeşiller Eşbaşkanı Türk kökenli milletvekili Cem Özdemir’i hedef alan konuşmalarından duyulan rahatsızlık Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu’na iletildi.

İLİŞKİLERE HİZMET ETMEZ

Dün Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Karslıoğlu ile görüşmeyi Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Hans Dieter Lucas’ın gerçekleştirdiği ve doğrudan “Bu ifadelerden rahatsızız” dediği öğrenildi.

Alman Dışişleri’nden yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak şöyle denildi:
“Türk- Alman ilişkilerinin gelişmesi için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln’e yapacağı ziyaret öncesinde dahi önemli çaba harcayan bir Alman politikacı hakkında, komuoyu önünde bu tür açıklamalar, Türk- Alman ilişkilerini teşvik edici bulunmuyor” denildi.

GAUCK VE ÖZDEMİR KONUSU

Lucas’ın, Karslıoğlu’ndan Berlin’in duyduğu bu rahatsızlığı hükümete iletmesini istediği belirtilirken, aynı zamanda Başbakan Erdoğan’ın, Alman Cumhurbaşkanı ile ilgili “papaz” ifadesinin de rahatsızlık yarattığı ve onun da gündeme geldiği sanılıyor.

Erdoğan’ın Gauck’un arkasından öyle konuşurken Özdemir’le ilgili olarak da, “Sözde bir Türk, orada bir partinin Eşgenel Başkanı. Kendisinin toplantımız öncesi ve döndükten sonra kullandığı ifadeler çok çirkin. Sen nasıl demokratsın? Önce sen kökenin itibarıyle mensubu olduğun ülkenin başbakanına bu şekilde konuşamazsın. Nerede milletvekili olursan ol, önde haddini bileceksin” demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı