ALMANYA'DAN BİR İPTAL ŞOKU DAHA

ALMANYA'DAN BİR İPTAL ŞOKU DAHA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Almanya’da planladıkları konuşma programlarına yerel yönetimlerce izin verilmemesinin ardından son haber Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için geldi.

Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya'da yapacağı etkinliklerin iptal edilmesi sonrası iki ülke arasında yaşanan gerilimin ardından Almanya yeni bir skandal karar daha aldı

ALMAN GAZETECİ TUTUKLANMASI İLE BAŞLADI

Türkiye ile Almanya arasında, Türk asıllı Alman gazeteci Deniz Yücel’in İstanbul’da tutuklanması ve ardından Türk bakanların bu ülkedeki seçmenlere hitaben yapacağı konuşmaların iptal edilmesi ile tırmanan gerilim kriz boyutuna ulaştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Almanya’da planladıkları konuşma programlarına yerel yönetimlerce izin verilmemesinin ardından son haber Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için geldi.

NAZİ BENZETMESİ ÇIĞRINDAN ÇIKARDI

Almanya’da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılacakları toplantıların Daggenau ve Köln Belediyeleri tarafından iptal edilmelerinin ardından bu kez de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hamburg’da yarın katılması planlanan toplantısı iptal edildi. 

YANGIN ÖNLEMLERİ YETESİZ

Hamburg’un Wilhelmsburg semtinde Plaza Event Center ‘de yapılacağı duyurulan Çavuşoğlu’nun toplantısının iptal gerekçesi ise yangın önlemlerinin yetersizliği. Welt Online’in bildirdiğine göre, salon Hamburg Belediyesi tarafından yangın alarm sisteminin gerekli şartları karşılamadığı gerekçesiyle kapatıldı.

TÜM TOPLANTILARA KAPATILDI

Salonun havalandırma sisteminin de çalışmadığının tespit edildiği belirtilirken, söz konusu salonun sadece Çavuşoğlu’nun toplantısına değil, diğer toplantılara da kapatıldığı ifade edildi.
Çavuşoğlu’nun yarın akşam saat 18:00’de burada toplantı yapacağı duyurulmuştu.
Daggenau Belediyesi Bakan Bozdağ’ın toplantısına iptal gerekçesi olarak da salonun küçüklüğü ve yetersiz park alanlarına bağlı olarak güvenliği göstermişti.

İlgili Haberler