ALMANYA'DA YAŞAYAN TÜRKLERE KARA HABER

ALMANYA'DA YAŞAYAN TÜRKLERE KARA HABER

Alman politikacılar yıllar yılı, kendi Müslüman azınlığına karşı son derece önyargılı yaklaştığı gibi, Alman medyası da manşetten verdiği haberlerle İslamofobi adı altındaki İslam/Müslüman düşmanlığına ortam hazırladı.

ALMANYA'da, kendilerini Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) olarak tanıtan grubun İslam karşıtı gösterilerine katılım artıyor.

VATANSEVER AVRUPA ÖRGÜTÜNE KATILIM ARTIYOR

Dresden kentinde Pegida'nın her pazartesi günü düzenlediği gösterilere son olarak 17 bin 500 kişi katılmıştı. Göçmen ve İslam karşıtı eylem yapan Pegida hareketinin giderek yayılması ve büyümesi ülkede yaşayan Müslümanları tedirgin ediyor.

ATİB GELİŞMELERE TEPKİLİ

Avrupa Türk-İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı İhsan Öner, yaptığğ basın açıklaması ile kaygılarını ifade etti. Öner şöyle konuştu:

"Soğuk Savaş döneminin sona ermesiyle iki kutuplu dünyadan tek kutuplu bir dünyaya 1990’lı yılların başından itibaren geçiş yapılmıştı. Varşova Paktı'nın yerine kendine yeni bir düşman arayan Batı, İslam’ı komünizmin yerine koyarak bu boşluğu doldurmuş oldu. Ve o günden bugüne kadar Batı dünyasında şu veya bu sebep bahane edilerek, zamanla Müslüman düşmanlığına dönüşen İslamofobi son zamanlarda çok tehlikeli bir noktaya ulaştı. Köln ve Dresden gibi Alman şehirlerinde binlerce Alman, Hıristiyan Avrupa’nın Müslümanlar tarafından işgal edilmesine karşı düzenlenen mitingler ve protesto yürüyüşlerine iştirak ediyorlar. Kendisinden sonra gelen nesillerinin kültürel varlığını korumaktan yoksun Müslümanlar mı Avrupa’yı fethedecek, yoksa birbirinin kanını dökmek ve yurdunu yuvasını, hatta camilerini yakıp yıkmakla meşgul olan İslam dünyası mı? Doğrusu buna kargalar bile güler!

6191.jpg

GELECEĞİMİZDEN ENDİŞELİYİZ

Alman politikacılar yıllar yılı, kendi Müslüman azınlığına karşı son derece önyargılı yaklaştığı gibi, Alman medyası da manşetten verdiği haberlerle İslamofobi adı altındaki İslam/Müslüman düşmanlığına ortam hazırladı. Biz, Müslüman azınlık olarak bu ülkedeki geleceğimizden son derece endişeliyiz. Çünkü kitleler bizim aleyhimize kışkırtılırken, şurada veya burada çıkan cılız seslerin dışında bu gidişe 'dur' diyen yok. Hitler Almanya'sında da Yahudi azınlığa karşı benzeri olayların yaşanmış olmasından ders alınmalıdır."

241220142205424977388_2.jpg

PEGİDA NEDİR?

Almanya'da Pegida adı ilk kez ekim ayında duyuldu. Liderliğini Lutz Bachmann'ın yaptığı hareket barışçıl bir havada düzenlediği gösterilerle İslamcılara ve ilticacılara karşı yasaların sertleştirilmesini istiyor. Avrupa'da İslam'ın yayılmasından endişe duyduğunu belirten Pegida hareketi, Almanya ve Avrupa’ya göçün durdurulmasını da talep ediyor. Pegida, Müslümanların oranının sadece yüzde 2 civarında olduğu Dresden kentinde her pazartesi gösteriler düzenliyor. İlk başlarda birkaç yüz kişi ile başlayan gösterilere son haftalarda binlerce kişi katıldı. Önceki gün bir açıklama yapan Pegida lideri Lutz Bachmann, Noel dolayısıyla 5 Ocak Pazartesi gününe kadar gösteri düzenlemeyeceklerini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı