ALMANYA'DA TÜRK CAMİSİNE SALDIRI

ALMANYA'DA TÜRK CAMİSİNE SALDIRI

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Süleymaniye Camisi'ne saldırı düzenlendi.

Paris'te meydana gelen ve 20'ye yakın sivilin öldürüldüğü IŞİD saldırısı ardından Avrupa'da İslam Karşıtı guruplar eylemlerini artırmaya başladı. Paris olaylarını fırsat bilen Irkçılar, Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaletin'deki Dormagen kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Süleymaniye Camisi'ne  saldırı düzenlendi.

DAHA ÖNCE 2 KEZ SALDIRIYA UĞRADILAR

İnşaat halindeki caminin duvarlarına Türkleri ve Müslümanları aşağılayıcı sözler yazılarak gamalı haçlar çizildi. Aynı cami 21 Aralık 2014 tarihinde de aynı şekilde saldırıya uğramıştı. DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Ilıkkan, camiye giderek saldırıyı yerinde inceledikten sonra, cami dernek yöneticilerinden saldırı ile ilgili bilgi aldı ve cemaate geçmiş olsun dileğinde bulundu.

almanya_1983.jpg

"TEKRARLANMAMASINI ÜMİT EDİYORUZ"

Camiye saldırıyla ilgili olarak DİTİB yazılı bir açıklama yaptı. DİTİB'in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Aynı camiye yönelik bir ay içerisinde ikinci saldırının gerçekleştirilmesi Müslüman toplumu olarak bizleri endişeye sevk etmektedir.

1419183124288.jpg

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği olarak, son zamanlarda artış gösteren cami saldırıları ve ırkçı gösteriler sonucunda tekrarla ifade ediyoruz ki, mabetlere yönelik saldırı ve şiddet eylemlerini, ayrıca toplumsal kargaşanın her türlüsünü bütün kararlılıkla, nefret ve şiddetle kınıyoruz. Saldırıların faillerinin Alman emniyet birimlerince en kısa sürede kanun önüne çıkarılacağını ümit ediyor, böylesine menfur olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz."

dormagen-suleymaniye-camii.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı