ALMANYA'DA İSLAM KARŞITLIĞI BU NOKTALARA GELDİ

ALMANYA'DA İSLAM KARŞITLIĞI BU NOKTALARA GELDİ

Yeni kesilmiş ve kanı akıyordu. Bu olay bizi ürküttü. İnşallah en kısa zamanda yapanlar bulunur” dedi.

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Delmenhorst kentinde, kurban bayramı sabahı kimliği belirsiz kişi veya kişiler Milli Görüş Mevlana Camisi'nin önüne domuz kafası bıraktı.

MARKET ÇALIŞANI BULDU

Domuz kafası caminin altındaki Mevlana Market'te çalışan Servet Çoban tarafından buldu. Market içindeki malları dışarı çıkarırken domuz kafasını fark eden Çoban olayı polis ve cami yönetimine haber verdi. Domuz kafasını önce köpek kafası zannettiğini anlatan Servet Çoban, “Ben önce domuz başının bir bez oyuncak olduğunu, yanına gidince de köpek kellesi olduğunu tahmin ettim. Ancak bir müşteri bunun domuz kafası olduğunu söyledi. Yeni kesilmiş ve kanı akıyordu. Bu olay bizi ürküttü. İnşallah en kısa zamanda yapanlar bulunur” dedi.

“BU OLAY BİZİ DERİNDEN YARALADI”

Mevlana Camisi Derneği Başkanı Cumali Keser, cami önüne bırakılan domuz kafasının kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Kimseyle bir sorunları olmadığını ve olmayacağını anlatan Keser, “Bayram günü kardeşliğin, barışın ve huzurun hakim olması gereken bir günde üzücü bir olay yaşadık. Camimizin önüne kesilmiş domuz kafası bırakıldı. Bu da bizi derinden yaraladı. Bu Müslümanları kışkırtmak, bazı noktalara çekmek için yapılmış bir oyun olabilir, biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Şimdiye kadar hiç kimseyle bir sorunumuz olmadı bundan sonra da olmaz. Biz barıştan, huzurdan ve istikrardan yana milletiz. Bu olay bizi üzmüştür ve inşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz” dedi.

POLİS KAMERA KAYITLARINI İNCELEMEYE ALDI

Cami önüne bırakılan domuz kafası polisi de harekete geçirdi. Hemen olay yerine gelen ekipler inceleme başlattı. Polis cami ve markette bulunan kamera görüntülerini de incelemeye aldı. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı