ALMANYA'DA ERDOĞAN'I ÇOK KIZDIRACAK GÖRÜNTÜLER

ALMANYA'DA ERDOĞAN'I ÇOK KIZDIRACAK GÖRÜNTÜLER

Neredeyse diplomatik krize neden olan Erdoğan maketi bu festivalde tek değildi. ABD'nin ırkçı söylemleri ile tanınan başkan adayınında ilginç bir maketi vardı.

ALMANYA’nın dünyaca ünlü karnavalının bu yılki en dikkat çekici konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Çıkışları ile dünya medyasının manşetlerinden inmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu defa festival gösterilerine kuklası ile böyle konuk oldu. Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Türk Konsoslosluğu maketin derhal kaldırılmasını istedi. İşte ayrıntılar

KANLI KADEH TOKUŞTURMA

Özellikle Düsseldorf Kenti’nde, Erdoğan’ın IŞİD lideri Bağdadi’yle birlikte kan dolu kadeh tokuturması kriz çıkardı. Türkiye, Almanya’dan bunun kaldırılmasını istedi. Her yıl siyasi veya toplumsal eleşirilerin yapıldığı karnavalların bu yılki organizatörleri bu talebi reddetti.

BELEDİYENİN ÖNÜNE KONDU

Bir çok kentte, aşırı sert rüzgar ve yağmur nedeniyle karnaval yürüyüşleri iptal edildi ancak bir çok yerde de gerçekleştirildi. Düsseldorf’taki karnaval geçidi de fırtına nedeniyle iptal edildi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile IŞİD lideri Bağdadi’nin „kan dolu“ kadeh tokuştururken tasvirlenen maket, belediyenin önüne konuldu.
Kan dolu kadehlerin üzerinde ise „Kürtler“ yazıyordu. Her ne kadar karnaval yürüyüşü yapılmamış olsa da, bulunduğu yer nedeniyle dün binlerce kişi burada durdu, izledi ve fotoğraflar çekti.

erdogan-almanya.jpg

TÜRKİYE; HEMEN ÜSTÜNÜ ÖRTÜN

Berlin Büyükelçiliği’nin talebi üzerine, Düsseldorf Başkonsoosu Şule Gürel, Düsseldorf Karnaval Komitesi’ne başvurarak Erdoğan motifli maketin hemen kapatılmasını istedi.

KOMİTE REDDETTİ

Ancak komite bu talebi reddetti. Türk Büyükelçiliği’nin ise Berlin nezdinde girişimlerde bulunduğu belirtiliyor. Bu konuda net bir açıklama yapılmazken, Karnaval Komitesi’nin sanat düzenleyicisi Jacques Tilly, Türk Başkonsolosun talebine karşılık, „Bu sayın bayanın o kadar heyecanlanmasına gerek yok. Nasılsa bu maketler bir süre sonra yok ediliyor“ diye konuştu.

MAİNZ’DA DA ERDOĞAN VAR

Sadece Düsseldorf’ta değil, karnaval geçidinin merkezi olan Mainz Kenti’nde de Erdoğan, baş konuktu. Avrupa Birliği’nin genç bir kadan olarak tasvir edildiği maketlerde, bu kadın Erdoğan’ın önünde eğilip ayaklarını öpüyor. Böylece, batının mülteci krizinde Erdoğan’ın önünde eğilmesi hicvediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı