ALMANYA'DA CAMİYE IŞİD BASKINI

ALMANYA'DA CAMİYE IŞİD BASKINI

550 kişi gitti ve bunların 180’i geri döndü.


Bremen’de Selefilere ait (Masjidu-l-Furqan) Mescid-i Furkan Kültür ve Aile Derneği’ne ait camiye, Alman polisi Cuma namazı sonrasında operasyon düzenledi.

YÜZLERCE POLİS KATILDI

Yüzlerce polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda derneğin faaliyetlerine yasak geldi. Yasaklama kararının, IŞİD propagandası ve vaazlarda cihat çağrısı yapıldığı ayrıca IŞİD’e militan gönderdikleri gerekçesiyle Bremen İçişleri Senatörü Ulrich Mäurer tarafından verildiği öğrenildi.
Dernek üyeleri arasından bugüne kadar Suriye ve Irak’ta IŞİD ve El-Nusra örgütlerine 8 erkek, 7 kadın ve 11 çocuğun gittiği tespit edildi.

2007 'DEN BERİ İZLENİYOR

Spiegel Online’in Bremen Anayasayı Koruma Örgütü yetkililerine dayanarak verdiği habere göre, dernek 2007 yılından bu tarafa izleniyordu.
Mescid-i Furkan Kültür ve Aile Derneği’ne ait camiye yapılan baskın sırasında kimsenin gözaltına alınmadığı kaydedilirken, eş zamanlı olarak dernek üyesi 16 kişinin evlerinin de arandığı bildirildi.

1190138298.jpg

550 KİŞİ GİTTİ, 180’İ GERİ DÖNDÜ

Resmi verilere göre, Almanya’dan Suriye ve Irak’ta radikal dinci örgütlere katılmak üzere 550 kişi gitti ve bunların 180’i geri döndü.
Federal İstihbarat Teşkilatı BND, geçtiğimiz günlerde hazırladığı kurum içi bir yazışmada, geri dönen militanların, muhtemel eylemleri konusunda uyarıda bulunmuştu.

cyber_n3-habibzada-5sp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı