Almanya'da baltalı Türk dehşeti

Almanya'da baltalı Türk dehşeti

Almanya'nın Baden- Württemberg eyaletinde bulunan Freiburg kentine bağlı Bad Krozingen İlçesi’nde 32 yaşındaki bir Türk, 10 yıllık eşi 3 çocuk annesi eşini baltayla öldürdü.

İşsiz adam, eski eşinin yanındaki bir erkeği de yaraladıktan sonra benzin döktüğü evi ateşe vermeye çalıştı. Binanın bodrumunda yakalanan şüpheli gözaltına alındı.

Freiburg Emniyet Müdürü Bernd Belle, Alman televizyonlarına yaptığı açıklamada, 2003 yılında evlenen saldırganın, uzun süreden bu yana ayrı yaşadığı ve geçen yılın ortalarında boşandığı eşinin evine gittiğini söyledi. Birinci kattaki eve girerek eski eşi ile tartışan işsiz adam, eline geçirdiği balta ile kadını öldürdü. Evde bulunan 48 yaşında olduğu ifade edilen bir kişiyi de yaralayan adı açıklanmayan Türk, daha sonra bir tenekedeki benzini boşaltarak evi ateşe vermeye çalıştı. Gürültü üzerine komşularının haber vermesi üzerine sevk edilen polisler şüpheliyi aynı binanın bodrum katında gizlendiği yerde bulanarak gözaltını alındı. Evde bulunan başından yaralı erkek de hastaneye kaldırıldı.

Cinayet, Alman televizyon kanallarında da geniş yer buldu.